Cand Microsoft a achiztionat Nokia, toata lumea se astepta ca telefoanele Nokia sa isi indrepte atentia catre Windows Phone. Timpul a trecut si am vazut cateva modele Nokia aparute folosind acest sistem de operare. Chiar daca Microsfot detine Nokia, se pare ca au fost o serie de telefoane care au folosit sistemul de operare Android. Destul de ciudata decizia de a elibera aceste telefoane pentru comercializare, dar Androidul este un sistem de operare cu o cota de piata giganta, mai bine de doua treimi fiind acaparata de telefoanele cu Android.

Acest lucru se pare ca se va schimba, motiv pentru care Nokia X va fi indepartat de sfera Android si se va indrepta mai mult spre Windows Phone.

Satya Nadella a afirmat, intr-o scrisoare deschisa catre toti angajatii, ca vor fi schimbari majore in organigrama companiei. Acesta are de gand sa renunte la un total de 18000 de persoane din cadrul companiei. Aceasta cifra ar reprezenta 15% din totalul angagajatilor Microsoft.

Aceasta reorganizare se axeaza mult pe diminuarea numarului de departamente si pe eliminarea acelor parti care nu se mai indreapta in dorectia dorita de cei de la Microsoft. O mare parte din numarul de 18 000 de angajati ce vor fi lasati sa plece din companie vor fi din cadrul departamentului Devices and Services din cadrul Nokia. Mai exact 12 500 de persoane din acest departament vor fi eliberate din functie, reprezentand mai bine de jumatate din departament.

Era de asteptat ca Microsoft va face schimbari in companie si ca vor ajunge intr-un final sa renunte la telefoanele Nokia ce folosesc sistemul de operare Android. Cel mai probabil noile telefoane Nokia vor fi bazate pe Windows Phone. Desi Android detine cea mai mare cota de piata in meterie de sisteme de operare, mai bine de doua treimi din aceasta fiind monopolizata de ei, se pare ca Microsoft doreste sa devina din nou un nume cu influenta in industrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.