fosa septica

Ingrijirea fosei septice asigura functionarea fara batai de cap a sistemului de canalizare al intregii locuinte. Prin instalarea unui sistem septic se previn pericolele de defectare ale sistemului sanitar, in aceeasi masura in care se creste durata de viata a echipamentelor montate.

Cu alte cuvinte, tot ceea ce trebuie sa stii atunci cand ai instalat un sistem de fosa septica sau sistem sanitar este sa ai in vedere fiecare proces de mentenanta si igienizare, incat fiecare deseu sa fie eliminat fara a cauza scurgeri sau blocari.

  1. purificarea fosei septice. Cum faci acest lucru? Simplu. Verifica rezervorul pentru orice alte semne de adancituri, zgarieturi sau zone joase, ce se afla in apropierea solului si a fosei septice. Se poate dovedi extrem de periculos existenta unei astfel de anomalii, pentru ca se supune intreg sistemul unui colaps in spatele echipamentului.In cazul in care se indica scurgeri la suprafata se impune montarea unei pompe aditionale. De aceea, trebuie sa verifici in mod regulat suprafata fosei septice. Daca se prabuseste furtunul de alimentare, atunci exista si un pericol letal.

    In cazul in care o parte a sistemului este rupta, atunci se necesita inlocuire si se impune acoperirea cu un capac protector.

  2. pompare apei. Desigur, exista contractori si firme specializate ce se ocupa de vidanjarea locuintei si a spatiilor publice, insa aceasta nu inseamna ca nu este de grija ta sa verifici sistemul de pompare al apei.Pentru a extrage toate mizeriile acumulate in fosa septica, trebuie sa amesteci un lichid de canalizare si sa aplici o spuma, menite sa elimine deseurile lipite sau depuse pe suprafata interioara a echipamentului.O persoana cu experienta poate face acest lucru prin oprirea procesului de alimentare cu apa si injectarea unei solutii special menite a indeparta gunoiul.

    Trebuie sa te asiguri ca pomparea apei se realizeaza prin gura de canalizare cea mai mare, amplasata de regula pe rezervor. In nicio conditie nu trebuie sa opresti procesul de pompare al apei, pentru ca nu vei face decat sa incetinesti activitatea de scurgere a deseului.

  3. curatarea sistemului sanitar. Odata ce ai finalizat procesul de pompare al apei, ai grija sa montezi un macerator wc menit sa toace resturile de alimente sau de hartii aruncate in sistemul de canalizare al locuintei. Pentru a curata sistemul sanitar deja montat nu trebuie decat sa opresti alimentarea sa cu apa si sa utilizezi un furtun cu presiune, special folosit pentru acest scop. Dupa curatare, rezervorul trebuie verificat, sigilat unde este cazul si mai apoi respectarea regulilor de utilizare si intretinere.

Importanta ingrijirii sistemului septic

Ingrijirea si intretinerea sistemului septic sunt destul de importante pentru fiecare locatar al casei, dar si pentru fiecare cetatean ce vrea sa locuiasca intr-un mediu curat. Indiferent ca este vorba de mediul urban sau cel rural se impune intretinerea fiecarei canalizari, ingrijirea canalelor si a sistemelor de alimentare cu apa.

De regula, procesele de intretinere prelungesc viata echipamentelor si cu 5 ani, ceea ce inseamna ca sistemul va functiona la o putere mult mai mare si va reusi sa protejeze orasul de supraalimentarea cu deseuri. Cu alte cuvinte, pentru astfel de rpocese se necesita pompe speciale, utilaje sanitare optime si personal abilitat.

 

Blogger: Ankez

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *