In ziua de astazi este plina criza si pare chiar ascensiune in criza financiara. Speram de ceva vreme ca aceasta perioada sa se termite insa nu se mai termina. Sigur ca toti suntem afectati de criza financiara si chiar oamenii care castigau extrem de bine nu mai castiga la fel si nimeni nu mai castiga atata de bine cum ar fi castigat.

Pentru ca nu avem posibilitate, foarte multi dintre noi aleg sa isi inlocuiasca casa sau pur si simplu poate ca doresc sa isi cumpere un haitat mai spatios decat cel pe care il au in prezent.

Fara doar si poate, firmele imobiliare erau prin anul 2008 extrem de asaltate de catre cumparatori. Sigur ca acest lucru se inmpla cand criza financiara nu era atat de raspandita si cand nu se suferea atata de mult criza. In ziua de astazi, domeniul imobiliar nu mai este deloc o afacere atat de profitabila pe cat era.

Asa cum spuneam si mai sus,  este destul de greu sa vinzi o casa in ziua de astazi. Insa pentru ca stiu ca exista destul de multi oameni care incearca in zadar sa vanda o casa si de aceea, m-am gandit sa va spun care sunt actele necesar epentru a reusi sa faceti acest lucru. Iata de ce acte aveti nevoie pentru vinderea casei:

  • In primul rand, aveti nevoie de actele de dobandire a imobilului insa acesta trebuie sa fie in orginal. Acest act de dobandire se refera la certificatul de vanzare-cumparare, certificatul de mostenire, de donatie, de imprumut etc.
  • Apoi aveti nevoie de un certificat fiscal care sa dovedeasca faptul ca aveti impozitul si celelalte lucruri achitate la zi. El trebuie sa contina numele proprietarului, adresa locuinte si suprafata de teren aferenta.
  • Mai aveti nevoie de dovada intabularii imobilului.
  • O adeverinta de la asociatia de proprietari.
  • Va mai trebuie un certificat energetic. Trebuie sa stiti ca orice proprietar care doreste sa inchirieze sau sa vanda un anumit imobil trebuie sa detina un certificat energetic care va dezvalui care este consumul specific al cladirii in care este amplasat apartamentul sau al casei si conteaza foarte mult pentru cumparator.
  • Veti mai avea nevoie de un extras de carte funciara pe care o veti gasi in locul cu acelasi nume si care poate fi cerut si intr-un birou notarial. Documentul este valabil doar 10 zile lucratoare de la emiterea lui.
  • De asemenea, mai aveti nevoie de o ultima factura de la energia electrica care va fi insotia si de chitanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *