Indiferent unde vom intreba sau unde vom merge, toata lumea stie ca avem nevoie de cat mai multe vitamine si minerale daca ne dorim sa fim sanatosi. Oamenii nu mai mananca alimente sanatoase pentru ca de cele mai multe ori ei aleg sa manance diferite lucruri din comert care ne pot afecta destul de mult viata.

Este adevarat, in ziua de astazi este foarte greu si poate ca imposibil sa mai reusim sa avem un stil de viata sanatos avand in vedere ca tot ceea ce consumam ne afecteaza foarte mult si poate contribui semnificativ la inrautatirea starii noastre de sanatate,

In primul rand, daca ne dorim sa fim sanatosi avem nevoie in primul rand de vitamine, minerale si nutrienti in lipsa carora organismul este extrem de slabit si este vulnerabil in prezenta virusurilor si a microbilor. De fapt, aceasta este si cauza pentru care in timpul iernii suntem mai predispusi racelii. Cand este frig, nu mai mancam alimente proaspete ci mai degraba mancam alimente conservate. Nu avem cum sa ne luam necesarul de nutrienti deoarece mancarea nu este chiar atat de sanatoasa. Iata de ce ai nevoie daca iti doresti sa fii sanatos si sa nu ai probleme:

Vitamina D

Stim cu totii ca vitamina D este o vitamina esentiala despre care ni se tot vorbea inca de cand eram copii. Aceasta vitamina contribuie semnificativ la fixarea calciului in oase si ne protejeaza de tensiunea arteriala prevenind anumite tipuri de cancer dar si starile de depresie sau memoria.

In cazul in care nu asimilezi doza zilnica recomandata de vitamina D (intre 800 si 1000 de unitati internationale pe zi), poti lua suplimente alimentare. Iti recomandam sa consulti un medic pentru a afla daca ai carente de vitamina D.
Este foarte important sa consumam atat vitamina si alti nutrienti cat avem nevoie si sa avem, o buna imunitate pentur iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *