saluscontrols.ro

Gandurile oricui sunt acum la vacanta, la concediu, la soare si nicidecum la iarna viitoare, moment in care va trebui sa ne incalzim din nou locuintele, pe cand acum cautam doar oaze de racoare. Va veni totusi si acea perioada, prin urmare trebuie sa te pregatesti din timp.

In acest articol iti voi dezvalui cateva trucuri care te vor ajuta sa iti incalzesti mai rapid locuinta, dar care iti vor fi utile si pentru pastrarea unei temperaturi optime si in perioada estivala. Care sunt aceste trucuri? Citeste in continuare!

  1. Aeriseste eficient

            Daca ideea ta de a aerisi inseamna a pleca de acasa la serviciu lasand toate ferestrele deschise, renunta la ea. Vara poate fi ok aceasta procedura, insa iarna va trebui sa reduci si temperatura din casa de la termostate sau repartitoare, iar cand te vei intoarce de la serviciu va trebui sa „faci focul” la propriu. Va fi necesara o cantitate considerabila de energie pentru ca locuinta sa se incalzeasca din nou.

Vrei facturi mai reduse cu energia termica? Alege sa aerisesti eficient, in reprize scurte, de cateva minute sau zeci de minute, cu fereastra larg deschisa. Desigur, tot va trebui sa reduci nivelul temperaturii la radiatoare, termostate sau repartitoare, pentru a nu le suprasolicita.

  1. Nu usca hainele pe calorifere

            Aproape toti practicam asta, insa o astfel de decizie poate avea un impact considerabil la factura cu incalzirea. Daca radiatoarele sunt acoperite, senzatia de caldura se face simtita mult mai lent, motiv pentru care marim temperatura si implicit crestem si consumul.

De preferat este sa eviti uscarea hainelor pe calorifer ori blocarea prin orice metoda a surselor de caldura, precum instalarea de masti pentru calorifere. Chiar si perdelele lungi impiedica propagarea optima a caldurii, asadar … ia masuri!

  1. Cum te incalzesti eficient pe timp de noapte?

            De preferat este sa aerisesti inainte camera, pentru a avea parte de o atmosfera proaspata. Seteaza temperatura la un nivel ideal, care sa iti mentina confortul termic, dar care sa nu creasca prea mult nici factura. De asemenea, tine cont si de sfatul anterior – prinde perdelele lungi cu niste cleme, daca ajung sa acopere caloriferele si sa blocheze caldura.

  1. Sisteme de izolatii

Nu cred ca mai trebuie sa spun nimic aici. O locuinta izolata interior-exterior este mult mai eficienta in pastrarea caldurii pe timp de iarna, dar si a aerului racoros din interior, pe timpul verii.

Daca vrei sa reduci si mai mult pierderile de caldura prin pereti, poti sa instalezi o folie de aluminiu in spatele radiatoarelor, intrucat aceasta va impiedica o parte din acele pierderi.

  1. Regleaza temperatura la un nivel optim

            Daca esti inca racordat la sistemul centralizat de furnizare a caldurii si apei calde menajere, nu prea ai cum sa faci acest lucru. saluscontrols.ro, dar sa ai parte si de confort. Personal am ales sistemul IT 600, pentru ca imi ofera posibilitatea sa reglez temperaturile individual, pentru fiecare incapere, chiar de la distanta, prin conexiune internet.

Chiar daca e inca destul de departe, aminteste-ti ca „Iarna nu-i ca vara!”. Doteaza-te din timp cu tot ceea ce consideri ca iti este necesar si foloseste-te si de sfaturile anterioare, daca vrei sa ai parte de cea mai placuta atmosfera in locuinta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *