Se intampla de multe ori sa intalnim femei care sa spuna ca isi doresc sa schimbe anumite lucruri la partener pentru ca intr-o alta ordine de idei, ele au sentimente foarte puternice pentru ei insa nu pot renunta. Asadar, vine aceasta dorinta de a schimba. Partenerul poate fi schimba? Afla in continuare acest lucru:

Nu incerca sa il schimbi. Un partener il accepti asa cum este sau pleci. A incerca sa schimbi pe cineva ca el este ca si cum ai incerca sa faci pace in IRAK de una singura. Nu ai nici o sansa iti spun din start cu un astfel de caracter. Singurul lucru pe care il poti face este sa te schimbi TU si nu EL. Daca tu te schimbi se va schimba el.

A incerca sa il schimbi pe el inseamna sa iti consumi energia degeaba sau cum spune o vorba romaneasca „sa arunci orzul pe gaste”. Nu vreau sa te mint si si nici sa iti creez si sa te hranesc cu iluzii. Pe un astfel de om il schimba doar SUFERINTA si nimic altceva. Daca este sa despic firul acum in patru, problema este la tine si nu la el. Undeva in dorinta ta de a-l ajuta pe el sta o teama a ta, o nevoie de a te ajuta pe tine ajutandu-i pe ceilalti, o neputinta a ta din copilarie.

Cand vei intelege ca nu ai nici o datorie sa ajuti pe cineva ci ca prima persoana care are nevoie de ajutor esti tu, atunci toate lucrurile in viata ta se vor schimba. Cat despre ce face el, pentru mine  este foarte clar ca el face ceea ce tu ii permiti. Cineva nu se poate purta cu tine urat decat daca tu permiti asta, cineva nu iti poate face rau decat daca tu il lasi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.