Atunci cand confuzia si dezinformarea se contopesc, se naste sentimentul de paranoia. Frica legata de razboi, violenta si opresiune ajung sa creasca in mintea populatiei de rand, astfel ca se ajunge la o intelegere gresita. Din aceasta mentalitate gresita rezulta o serie de ganduri critice si anume teorii ale conspiratiei. Sustinand ca cel de-al Treilea Razboi Mondial sta sa inceapa este o nebunie, dar cu toate acestea, unele state ofera aceeasi imagine de ansamblu care a fost descrisa si inainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Invazie neasteptata

La data de 27 ianuarie 2014, soldatii rusi au pornit intr-un mars si au pus stapanire pe cateva aeroporturi din Crimeea. La acea ora, mai mult de 6000 de militari rusi erau in miscare in peninsula Crimeea si preluau controlul fortelor militare, a centrelor de comunicare si a cladirilor. Aceasta a fost o invazie asteptata de foarte mult timp, daca stam bine si ne gandim ca Rusia nu a atacat pentru prima data Ucraina. Inca din 1783, Ucraina si Rusia- la acea vreme Uniunea Sovietica- s-au jucat cu soartea Crimeei.

Recesiune Globala

In ceea ce priveste atat Primul Razboi Mondial cat si cel de-al Doilea Razboi Mondial, acestea au fost foarte diferite initial, insa au avut un lucru in comun: inainte de inceperea razboaielor, mai multe state implicate au fost lovite de recesiunea economica. Astfel, cel de-al Doilea Razboi Mondial a reusit sa ajute unele state sa isi refaca situatia economica de la Marea Depresiune, iar Primul Razboi Mondial a facut ca Statele Unite sa isi recupereze o recesiune de doi ani. Pe de alta parte, economia nipona a fost in scadere din cauza devalorizarii monedei nationale, iar acest lucru a condus la o crestere a exporturilor si implicit la o crestere economica. Chiar daca unele state si-au revenit din punct de vedere economic, economia Germaniei pur si simplu s-a prabusit. Problemele de economie sunt acelea care ar putea face ca un nou razboi sa izbucneasca in lume, asa ca, criza financiara din prezent ar putea fi un motiv foarte bun in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *