Au disparut toti cateii si toate pisicile din cartierul tau? Evident, probabil ca este vorba despre extraterestri. Daca nu este vorba despre ei, insa, nu trece cu vederea faptul ca ar trebui sa te pregatesti pentru venirea unui dezastru natural. Sigur, dovezile ca pisicile si cainii pot sa simta cutremurele dinainte sa le simtim noi cu zile sau chiar saptamani in avans si sa-si planuiasca exodul in masa suna a mica anecdota. Dar chiar si siturile care se termina in .gov sunt de acord ca animalele, cu simturile lor incredibile, pot sa simta o unda anume a unui cutremur pe care oamenii nu o pot simti, care ajunge cu cateva secunde inainte sa simtim si noi cutremurul. Am vazut un videoclip pe YouTube in care o catelusa, numita Sophie, poate sa fie vazuta adulmecand podeaua, apoi luand-o la picior sa-si caute cat mai repede stapanul, cu cateva secunde inainte ca un cutremur de 6.5 grade Richter sa atinga Eureka, California in 2014.

Desigur, acele cateva secunde probabil ca nu vor ajuta foarte mult, tinand cont ca reactia este foarte similara cu cea in care cainele vede o veverita intr-un parc. Totusi, cainii si pisicile nu sunt singurele animale care simt asta si cutremurele nu sunt singurele dezastre naturale.

Oamenii de stiinta au descoperit cel putin un animal care este capabil sa prezica momentul in care vremea se va schimba in rau. Un cercetator, numit Henry Streby, a realizat ceea ce probabil a fost cel mai adorabil studiu al tuturor timpurilor pentru a determina daca o pasare micuta, numita pitulice, poate sa care un mic transmitator intr-un mic rucsac.

Combinand datele de la pasarile pe care le-a analizat, a observat ceva ciudat. Cu cateva zile inainte ca o furtuna sa devasteze o regiune a Statele Unite, toate pitulicele au migrat spre Florida. Toate, ca echipa, unele dintre ele purtand mici ghiozdanele. Nu pot pune destul accent pe partea asta.

Teoria sugereaza ca ar simti ceva numit infrasunet, un sunet de frecventa joasa produs de furtuni, pe care oamenii nu-l pot auzi. In acest caz, sunetul a fost atat de puternic, incat le-a facut sa migreze din zona.

Un comentariu la „Animalele care pot simti dezastrele naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *