Anonymous este o grupare din mediul online care a luat nastere in anul 2003, luptand pentru eliberarea Internetului de sub influenta corporatiilor globale. De foarte multe ori, gruparea Anonymous este confundata cu una de hackeri din mediul online, lucru complet fals. Membrii Anonymous au adoptat o masca celebra, care a fost popularizata si de filmul V for Vendetta. Recent insa, membrii gruparii au declarat intr-un videoclip publicat online ca va face orice pentru a se razbuna pe gruparea terorista ISIS, din cauza atacurilor organizatiei teroriste asupra capitalei Frantei ce au avut loc in urma cu o saptamana.

In film, gruparea Anonymous mentioneaza ca isi doreste sa uneasca toti oamenii din lume impotriva ISIS, amenintandu-i pe militantii teroristi ca vor exista o serie de atacuri cibernetice asupra platformelor de unde ISIS isi recruteaza noi membri. „Razboiul tocmai a inceput. Va vom gasi si nu va vom mai elibera. Cea mai mare operatiune cibernetica se va desfasura impotriva voastra”- anunta cei de la Anonymous.

Inca nu exista informatii publice despre planul impotriva ISIS, dar se speculeaza ca Anonymous va folosi metode utilizate de hackerii din trecut. De exemplu, in urma atacului de la redactia revistei Charlie Hebdo din ianuarie 2015, Anonymous a reusit sa blocheze conturile sustinatorilor gruparii teroriste pe diferite retele de socializare, cum ar fi Twitter sau Facebook.

ISIS raspunde la provocarea Anonymous

Amenintati de cei de la Anonymous, membrii gruparii ISIS incep sa ia mai multe masuri in ceea ce priveste atacurile cibernetice din mediul online, reusind sa utilizeze sisteme avansate de criptare a datelor. Potrivit specialistilor din domeniul IT international, ISIS dispune de platforme online unde ei si alte grupari malefice reusesc sa recruteze noi membri. Tot pe Internet, cei care fac parte din gruparile teroriste invata noi metode de planificare a unor noi operatiuni, fara insa a fi descoperiti pe Internet.

Cu toate ca exista foarte multe organizatii care incearca sa ii identifice pe cei de la ISIS, se pare ca acestea nu sunt de ajuns, gruparea terorista actionand in mediul online mult mai rapid decat reusesc serviciile secrete sa identifice viitoarele actiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.