aplicatii-dating

Aplicatii de dating precum Tinder, Happn, OkCupid dar si altele, pot contribui la cresterea ratelor de HIV si a altor boli cu transmitere pe cale sexuala (BTS)- sustine un raport realizat de British Asociation for Sexual Health and HIV. Din cauza faptului ca aceste aplicatii promoveaza intalnirile de tip one-night stand si atitudinile liberale, exista o posibilitate a boom-ului de HIV.

„Utilizatorii au posibilitatea de a refuza un partener mult mai repede cu ajutorul unei aplicatii de dating, insa, cu cat schimbi mai repede un partener, cu atat esti mai predispus la infectii. Ceea ce ma ingrijoreaza si mai tare este ca ne aflam intr-un punct critic al HIV. Daca oamenii schimba partenerii din ce in ce mai des si nu trateaza infectiile cu transmitere pe cale sexuala, ar putea sa existe un boom al HIV in randul populatiei heterosexuale, iar aplicatiile de dating contribuie la acest lucru”- sustine Dr. Peter Greenhouse.

In foarte multe cazuri, aplicatiile de dating incep sa devina lucruri de baza pentru tinerii din ziua de azi, unde intalnirile din punct de vedere sexual se afla la numa cativa pasi, dar si bolile cu transmitere pe cale sexuala. In timp ce aceste intalniri sunt adesea scurte si chiar si anonime, bolile cu transmitere pe cale sexuala pot avea efecte de lunga durata asupra sanatatii indivizilor si pot sa creeze chiar si epidemii in comunitatile mai mari. „Vrem sa amintim adultilor activi din punct de vedere sexual- in special tinerilor- cat de usor este sa se expuna in fata unei boli cu transmitere pe cale sexuala, dar si care sunt efectele acestora asupra starii de sanatate generala”- sustine Whitney Engeran- Cordova, cercetator.

Ce spune Tinder?

In urma acestor declaratii, Tinder a trimis o scrisoare catre fundatiile care lupta impotriva BTS, cerand ca aceste panouri ale unor campanii sa fie date jos, doarece inseala adevarata menire a companiei. „Aceste acuzatii fara nicio dovada nu fac nimic altceva decat sa strice reputatia Tinder, intr-o incercare de a incuraja oamenii sa realizeze un test HIV la organizatiile care fac reclama proasta pentru Tiner”- sustine Jonathan Reichman, avocat care reprezinta compania Tinder.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *