In septembrie 2015 a fost publicat un anunt conform caruia Arabia Saudita ar avea o pozitie cheie in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, in ceea ce priveste drepturile omului. Arabia Saudita este extrem de cunoscuta pentru ca nu permite femeilor sa detina functii de conducere si nici nu le da dreptul la libera exprimare. Dar, pozitia in cadrul ONU a evidentiat unele adevaruri si mai sumbre despre acest aliat. De departe a fi un rau necesar, Regatul Arab ar putea sa fie pur si simplu malefic.

De ce e Arabia Saudita atat de ingrozitoare?

Executii ingrozitoare- Suntem in 2015, iar aproape o treime din tarile din intreaga lume accepta pedeapsa cu moartea. Pana in prezent, SUA a pedepsit in acest mod 20 de oameni, iar prin contrast, Arabia Saudita a omorat mai mult de 100 de oameni. Metodele de executie adoptate de arabi sunt extrem de brutale: au loc in spatiile publice si, de obicei, implica o ceremonie de decapitare. Potrivit Daily Best, Arabia Saudita a omorat mai multi oameni decat ISIS numai in primele opt luni ale anului 2015.

Crucificare in public- in anul 2012, Ali al-Nimr in varsta de 17 ani a luat parte la protestele arabe, dar ceea ce s-a intamplat mai departe nu este foarte clar. Potrivit martorilor, Ali s-a alaturat protestului, insa autoritatile arabe sustin ca baiatul a aruncat un cocktail Molotov. La sfarsitul lunii septembrie, Ali a fost pe punctul de a fi crucificat pentru actiunile sale. Cu toate ca autoritatile au gandit ca aceasta forma de pedeapsa ar fi doar la figurat, in cazul lui Ali, acestia s-au decis sa ii tarasca corpul si sa il crucifice in public.

Fara drept de exprimare- gandeste-te cand ai vorbit ultima oara despre ateism. Poate ca ai scris un comentariu pe Internet sau poate ca ai deschis acest subiect cu un prieten, spunand ca esti ateu. Iti imaginezi scena? Ei bine, in Arabia Saudita, acesta ar fi momentul in care ai deveni un terorist. Incepand din anul 2014, regatul a interzis subiectul ateismului asa ca nu se mai vorbeste nicaieri despre asa ceva. Daca esti auzit ca sustii ateismul, atunci autoritatile te inchid si te tortureaza, iar pe cat de nebunesc pare, populatia din Arabia Saudita se lupta pentru a-si castiga dreptul la libera exprimare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *