Exista o serie de aspecte  mai putin cunoscute despre cel mai urat dictator din lume. Astfel, cu siguranta exista oameni care nu stiau care au fost toate armele folosite de Hitler in cel de-al Doilea Razboi Mondial- unele dintre acestea au avut un impact incredibil asupra razboiului, in timp ce altele- din fericire- au esuat in a-si atinge potentialul maxim.

Armele lui Hitler

Fritz X- este o bomba ghidata radio si este considerata a fi „stramosul” bombelor inteligente din prezent. Acest exploziv de 1564 kg a avut un succes incredibil in lupta, „succesul” datorandu-se din cauza ca bomba putea sa isi faca activitatea de la o inaltime de 6000 de metri, care era o altitudine de neinchipuit pentru alte sisteme aeriene ce au functionat la momentul respectiv. De fapt, la mai putin de o luna dupa ce a fost lansata, bomba a reusit sa scufunde o nava italiana in anul 1943.

Horten Ho 229- a fost primul avion nedetectabil de radar din lume. Alimentat de doua motoare puternice, aeronava putea sa atinga o viteza de 900 km/h la o altitudine de pana la 15.000 de metri. Aeronava nu putea fi detectata de tehnologia radar de la momentul respectiv, si cu toate ca a avut un design impresionant, avionul nu a avut un impact destul de mare dupa ce a fost lansat in anul 1944.

Panzer VIII Maus- a fost un mega-tanc realizat in anul 1944. Avand o greutate aproape 188 de tone, Panzer VIII Maus este cel mai greu tanc care a fost construit vreodata. Din cauza greutatii sale imense, tancul era incredibil de incet, astfel ca ajungea la o viteza maxima de 13 km.h. De asemenea, costul contructiei a fost extrem de mare, iar din aceasta cauza s-au construit numai doua astfel de tancuri, ambele fiind capturate de Uniunea Sovietica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.