Dupa o masa grea consumata intr-o dupa amiaza intr-un restaurant aglomerat din Houston intr-o duminica din 2005, Abed Duamni, in varsta de 35 de ani s-a decis sa sara intr-un rau din apropiere pentru a inota. Fie din cauza crampelor induse de consumul mare de alimente sau a unui curent de apa capabil de ura fata de oameni, Duamni a fost tras la fund.

Din fericire pentru Duamni, uneori, spectatorii uneori se dovedesc a fi eroi. In acest caz, Dave Newman privea cum curentul il trage pe Duamni la fund si cu ajutorul altor oameni de pe margine (si a unei funii), Newman a sarit in rau pentru a incerca sa-l salveze pe acesta, ca un fel de supererou de apa (Omul Paianjen de apa?). Cand politia si ambulanta au sosit, Newman ajungea atunci la Duamni, care fusese prins intr-o mica pestera subacvatica. Ignorand ordinele politiei de a iesi din apa, Newman a continuat sa incerce sa-l scoata pe Duamni din capcana si a reusit, negandu-i pesterii satisfactia de a deveni un mormant acvatic.

Noul erou a iesit din apa si a intins pana pentru a da noroc cu un ofiter de politie … insa, in loc sa primeasca o statutie comemorativa sau un certificat pentru o masa gratuita, ofiterul i-a pus imediat catusele lui Newman pentru ca a ignorat ordinele politiei. Potrivit politiei, Newman a interferat cu sarcinile si responsabilitatile lor in momentul in care a refuzat sa iasa din rau atunci cand i s-a ordonat.

Sa vedem lucrurile altfel: Newman a fost arestat pentru ca a salvat viata unui barbat care se ineca sarind in apa dupa el, lucru care a interferat cu metoda preferata de salvare a politistilor, care consta in statul pe malul raului strigand la oameni sa iasa din rau. Pentru fapta sa eroica de neiertat, Newman a ramas fara 2.000 de dolari in buzunar, plus o noapte la inchisoare. Si pentru a adauga o insulta birocratica pagubei financiare, raportul politiei care a urmat nici macar nu i-a oferit credit ca fiind salvatorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.