In momentul in care o persoana este hipnotizata, aceasta pare a fi intr-o stare asemanatoare somnului. Insa, creierul acestei persoane este mai activ decat este in mod normal- cu exceptia precuneus-ului- parte a lobului frontal superior. Aceasta regiune a creierului este implicata profund in starea de constiinta, astfel ca nu ne este necesara atunci cand ne imaginam lucruri. Pare a fi inofensiv, nu-i asa? Daca hipnoza reuseste sa ne schimbe imaginatia si ne face sa ne simtim mai putin constienti de sine, inseamna ca nu ar trebui sa ne pierdem libera alegere, iar asta inseamna ca nu ar exista niciun pericol. Cu toate acestea, exista cazuri mai ciudate de deces care au implicat oameni hipnotizati. Iata care sunt cele mai celebre astfel de cazuri.

Cazuri mortale de hipnoza

Moartea lui Augustin Gouffe- Barbatul afacerist Augustin Gouffe, cunoscut pentru aventurile sale sexuale, s-a despartit de logodnica sa- Gabrielle Bombard. Dupa acest lucru, fosta logodnica a dorit sa-si revada fostul iubit: in timpul intalnirii, Gabrielle l-a strangulat pe barbat, dupa care i-a aruncat cadavrul la 500 km departare. La numai un an dupa ceea ce s-a intamplat, Gabrielle a sustinut ca a fost hipnotizata cand a facut acest lucru de catre o alte femeie cu care Gouffe a inselat-o. In timpul procesului, s-a dovedi ca puterea hipnozei chiar este o metoda de aparare, intrucat cea care se presupune ca a hipnotizat-o pe Gabrielle a reusit sa „vrajeasca” si juratii.

Moartea lui Marie Colombos- era anul 1938, cand o tanara in varsta de 23 de ani- Marie Colombos- era ingrijorata din cauza faptului ca isi nastea copilul in metoda traditionala. Interesata de a naste cu ajutorul hipnozei, aceasta a luat legatura cu Robert Gilbert- un barbat care practica hipnoza de 20 de ani. Potrivit surselor locale, Gilbert era cunoscut pentru ca ajuta femeile sa nasca cu ajutorul hipnozei, astfel ca acestea nu mai simteau durerile nasterii. Decisa sa faca acest lucru, femeia l-a contactat pe Gilbert pentru a incepe sedinta de hipnoza, insa, la putin timp, politia a aflat si s-au deplasat catre casa barbatului, unde au gasit cadavrul femeii. Gilbert a sustinut ca nu a omorat-o pe femeie ci, aceasta pur si simplu s-a prabusit pe podea. Ulterior, barbatul a fost arestat iar femeii i s-a realizat o autopsie, insa specialistii de la acele vremuri nu au reusit sa gaseasca care a fost cauza mortii cu exactitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *