Daca aveti copii cu siguranta stiti ca existe acele momente cand pur si simplu nu puteti sa ii faceti nimic pentru ca el este extrem de nervos. Sigur, acest lucru nu tine numai decat de educatia copilului ci mai degraba de faptul ca micutul isi doreste anumite lucruri pe care tu nu le itnelegi din diferite motive.

De regula, copii mici se enerveaza in momentul in care vad ca nu pot fi intelesi de catre parinti. Mai exact in momentul in care copilul are crize de furie sau de personalitate si nu stim  ce sa ii mai facem, va recomand cateva lucruri pe care le poti face:

  • In primul rand, trebuie sa stai deoparte. Cu cat te apropii mai multe de copilul tau si incerci sa faci anumite lucruri cu atat va fi mai rau si va insista sa iti distraga atentia. In momentul in care vezi ca micutul tau are crize imense nu trebuie sa ii impui copilului sa faca anumite lucruri pentru ca nu va reusi. In momentul in care observi ca micutul face anumite lucruri si este foarte isteric lasa-l in pace asa cum ai proceda si cu un adult. In momentul in care este nervos nu trebuie sa intri in gura lui.
  • In momentul in care iti vine sa rabufnesti si sa reactioneze in vreun fel pentru copil trebuie sa te racoresti si sa respiri adanc. In plus, iti vei ajuta copilul sa depaseasca momentul daca  il lasi sa se descarce si te descarci si tu. Este clar, cand esti foarte nervos sau suparat pe un anumit lucru nu te mai gandesti la nimic altceva decat sa incerci sa iti descarci nervii pe cineva sau sa faci vreun anumit lucru care sa te faca sa te eliberezi de nervi,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.