Diverse, Sanatate/alimentatie

Ce inseamna un ianuarie fara alcool?

Avand in vedere ca luna decembrie a fost plina de sarbatori si evenimente, cu siguranta foarte multi romani au consumat bauturi alcoolice peste masura. Dar, este oare o pauza de la alcool binevenita in acest caz? Am putea supravietui o luna intreaga fara alcool?

Ei bine, luna ianuarie ar trebui sa fie o provocare pentru majoritatea dintre noi: fara alcool! Si, avand in vedere ca am si consumat multe mancaruri grase de Craciun si Anul Nou, am fi de parere ca reducerea consumului de alcool pare a fi o idee tentanta. Astfel, unii oameni sustin ca abstinenta de la alcool inseamna o cale pentru o piele sanatoasa, un somn mai bun si un ficat revitalizat.

Insa, o serie de experti s-au intrebat daca abstinenta de la bauturi alcoolice timp de o saptamana este chiar indicata si daca ar putea conduce la o schimbare de lunga durata. Ian Hamilton, lector la University of York, a descris care sunt punctele pro ale acestei alegeri.

Campania Dry January

Campania, care poarta numele de „Dry January”, are scopul de a atrage fonduri prin donatii, astfel incat sa creasca gradul de constientizare a problemelor legate de consumul de alcool. In plus, prin intermediul acestei campanii, doctorul doreste sa educe oamenii cu privire la beneficiile fata de sanatate pentru cei care se abtin de la alcool.

Astfel, inafara faptului ca se economisesc foarte multi bani, abtinerea de la alcool ar putea sa te ajute sa mai pierzi din kilogramele in plus, imbunatatind in acelasi timp calitatea somnului. Gram cu gram, alcoolul contine aceeasi cantitate de calorii ca si grasimea pura, astfel ca abtinerea de la alcool timp de o saptamana ar putea sa contribuie la procesul de slabire. In plus, grasimea se acumuleaza in ficat, ca si rezultat al consumului de alcool. Numai doua saptamani de abstinenta poate readuce ficatul in starea sa buna si se reduc si alte riscuri legate de boli de ficat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.