Fara nici o indoiala copilul este cel mai important pentru fiecare dintre noi. Copilul este cel care ne da sens vietii si de care trebuie sa avem foarte mare grija. de multe ori ne intrebam copilul ce a facut la scoala si primim un raspuns nemultumitor insa nu realizam ca raspunsul este conform intrebarii noastre. Daca vom pune o intrebare vaga cu siguranta vom promi un raspuns vag. Asadar, daca nu stii cum trebuie sa te adresezi copilului tau, iata cum trebuie sa vorbesti cu el:

Care a fost cel mai  frumos moment de astazi?

Inainte sa incepi sa il intrebi tot felul de lucruri pe copil este foarte important sa incepi prin a-i aminti copilului care a fost momentul in care s-a simtit cel mai bine din ziua respectiva. Inainte s ail intrebi care a fost momentul urat este important sa il binedispui.

De asemenea, precizez ca este foarte important sa iti intrebi copilul aceste lucruri cand inca este destul de mic si sa il obisnuiesti cu o serie de intrebari cand vine de la scoala pentur a afla mai multe. In timp, copilul iti va povesti singur ce i s-a intamplat in ziua respectiva. Daca ii vei pune aceste intrebari copilului cand este spre terminarea liceului s-ar putea sa nu primesti niste raspunsuri prea placute.

Care a fost cel mai urat moment de astazi?

Asa cum spuneam si mai sus, este momentul in care trebuie sa il intrebi pe copi depre lucrurile urate din ziua respectiva. Astfel vei sti care sunt situatiile in care copilul tau va fi pus intr-o situatie neplacuta.

Cu cine ti-ai petrecut pauzele?

Stii si tu ca parinte cat este de important anturajul pentru copilul tau. Daca iti doresti sa afli cum isi petrece copilul pauzele trebuie sa il intrebi. Comunica si fa astfel incat sa ii cunosti prietenii pentru a sti care ese anturajul copilului tau.

Un comentariu la „Ce iti intrebi copilul cand se intoarce de la scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *