Putine lucruri sunt la fel de satisfacatoare in viata cum ar fi o halba de bere rece pe o zi calduroasa. Chiar si mai putine lucruri sunt la fel de frumoase ca momentele in care bei o bere cu prietenii tai, dupa ce ai terminat o zi grea de munca. De fapt, putine lucruri in viata sunt la fel de fascinante ca berea. Dar, cat de multe stii despre cea mai favorita bautura din lume? Iata o lista de lucruri despre bere care te pot impresiona foarte usor.

Lucruri mai putin stiute despre bere

Expunerea la lumina va face ca berea sa se strice. Expunerea la o mare cantitate de lumina va determina ca berea sa prinda un gust si un miros ciudat. Dupa cum probabil ai ghicit, nu e nimic gustos in acest lucru. Aceste caracteristici ciudate obtinute in urma expunerii la soare au loc din cauza unor compusi specifici. Berea devine mai scarboasa iar principalul motiv pentru care se intampla acest lucru se datoareza unui ingredient cheie din bere- care este sensibil la lumina. Atunci cand berea este expusa la lumina ultravioleta, hameiul se descompune pentru a da nastere unor intermediari reactivi, care se numesc radicali liberi. Acest lucru conduce la un gust si un miros neplacut.

Berea si marijuana sunt mai apropiate decat crezi. Un ingredient principal intalnit in bere se incadreaza in aceeasi familie de specii de plante ca si marijuana. Din punct de vedere stiintific, berea si marijuana chiar sunt inrudite. Humulus Lupus are o serie de calitati anti-bacteriale care ajuta la prelungirea perioadei de valabilitate a berii, fiind o alta caracteristica pe care o ofera bauturii- pe langa gustul amarui. Atat marijuana cat si Humulus Lupus fac parte din aceeasi familie de plante, numite Cannabaceae.

Berea ajuta la prevenirea bolilor cardiace si a declinului cognitiv, insa consumata in cantitati moderate. Oamenii de stiinta au descoperit ca, atunci cand este consumata in cantitati rezonabile, berea contribuie la reducerea riscului de boli cardiace, accident vascular cerebral sau declin cognitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *