Viata trebuie apreciata ca ceea ce este – un dar unic pe care il primeste fiecare. De multe ori ne complacem in probleme si uitam sa traim fiecare moment asa cum trebuie. Alergam dupa teluri, tintim tot mai sus si uitam despre ce este viata in fapt. Nimic din toate acestea nu mai au insa rost cand pierdem darul sau cand a trecut vremea lui si trecem in nefiinta.

Atunci cand unul dintre cei apropiati trece in lumea cealalta, ramanem noi cei care trebuie sa ne ocupam cu organizarea serviciilor funerare. Dar care sunt cele potrivite, avand in vedere ca avem doua posibilitati legat de asta – inhumarea si incinerarea? Aceasta din urma varianta pare sa fie o solutie tot mai frecvent aleasa. Daca vrei sa fii in tema cu ce presupune si in ce masura este potrivit sa soliciti astfel de servicii in cazul in care in familia ta se produce un deces, te invit sa citesti mai departe.

Incinerarea in crematoriu uman  si ce presupune aceasta

E normal ca uneori sa te gandesti si la acest moment, respectiv sa te gandesti ce vrei sa se intample cu trupul tau cand sufletul paraseste aceasta lume. Desi incinerarea este un subiect controversat, dateaza din perioada preistorica.

Se refera la arderea trupului, utilizand in acest sens cuptoare special concepute pentru asta. In interior se asigura temperaturi de pana la 1093 grade C. Este necesara in jur de o ora pentru a finaliza procesul de incinerare, iar ceea ce ramane este doar cenusa. Unii considera ca este calea de a se purifica deplin, iar eliberarea cenusei este asociata cu eliberarea sufletului. Ulterior arderii realizate sub supraveghere specializata intr-un crematoriu uman, cenusa se depoziteaza intr-o urna si predata familiei.

Pentru a efectua o asemenea tehnica, vor fi necesare desigur documente specifice, alaturi de autorizatii. Timpul de eliberare ar trebui sa fie de pana in 2 zile. Este de preferat a beneficia de ajutor specializat in acest sens, iar o firma precum Proignis.ro te poate ajuta sa grabesti procesul de obtinere a documentatiei.

Este necesar ca trupul neinsufletit sa nu contina dispozitive mecanice, proteze, stimulatoare cardiace, dispozitive radioactive si asa mai departe. De ce? Acestea pot aveea efecte negative asupra crematoriului uman, il pot deteriora.  Pot conduce chiar si la explozii.

De asemenea referitor la procesul de incinerare, este necesar a aseza trupul fie intr-un cosciug de lemn, fie intr-un dispozitiv de carton. Asta va favoriza arderea mai rapida.

Probabil ca te intrebi ce atitudine are Biserica Ortodoxa vizavi de asta. Ei bine, priveste procesul de incinerare ca ceva nepotrivit, deci interzis.  Considera a fi nepotrivit ca trupul neinsufletit sa fie ars, asta fiind vazuta ca o masura violenta. Insa opiniile difera vis a vis de asta. Spre exemplu Biserica Romano-catolica accepta incinerarea.

Daca vei cauta mai multe informatii despre acest subiect, vei vedea ca sunt multi cei care prefera asta in loc de inhumarea clasica. Este la latitudinea fiecarei persoane aceasta decizie. Fiecare ar trebui sa isi prezinte dorinta vis a vis de asta, pentru ca atunci cand va trece in nefiinta cei ce se ocupa cu funerariile sa stie cum sa procedeze, respectiv sa ii onoreze dorinta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *