O problema pe care o intalneste oricine, la orice varsta ar iesi la intalnire, este aceea ca mereu vor da peste ciudati. In adolescenta poate nu observi acest lucru foarte bine, doarece nu iti dai seama cum functioneaza o relatie foarte bine, insa dupa acea perioada incepi sa-ti dai seama ce anume merge intr-o relatie si ce nu este acceptabil.

Comportamentele cele mai des intalnite sunt cele de posesivitate si gelozie. Unii oameni vad asta ca gesturi de iubire adevarata, in timp ce altora li se par dovezi de neincredere. Adevarul probabil ca este undeva la mijloc, insa daca este un lucru pe care ar trebui sa-l stim cu totii, este ca o relatie dintr-o o persoana foarte geloasa si posesiva si una calma, increzatoare nu va functiona niciodata. In momentul in care iti dai seama ca cealalta persoana pare sa iti controleze viata si sa se supere de cate ori faci ceva fara sa-i spui, chiar si un lucru marunt, precum o plimbare cu un/o amic/a, ar trebui sa-ti dea de gandit.

Motivele pentru care o relatie nu functioneaza sunt multiple si variate, insa e vina ambelor parti cand aceasta nu functioneaza, de cele mai multe ori. Chiar si daca nu ai facut ceva gresit pentru a duce la sfarsitul relatiei, in momentul in care folosesti scuza „Nu e vina ta, e vina mea, pur si simplu nu sunt pregatit(a) pentru o relatie acum”, devii complice la destramarea relatiei viitoare, care, probabil ca se va termina din acelasi motiv.

Aceasta replica apare pentru ca dorim sa protejam cealalta persoana, fiind increzatori ca altcineva ii va accepta asa cum sunt, dar si pentru ca suntem lasi de o confuntare adevarata. Sa-ti asumi vina si sa spui ca pur si simplu nu poti tu este mult mai usor decat sa-i spui celuilalt ce anume te-a deranjat la comportamentul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.