A venit din nou acea perioada pe care o asteptam cu totii cu drag – o curatenie generala si redecorarea casei. Ce poate sa fie mai distractiv? Imi vin in cap mai multe idei, dar sa lasam asta la o parte. Astfel de activitati sunt si ele necesare, asa ca nu avem de ales decat sa le facem si sa rasuflam usurati si mandri cand terminam.

Un lucru esential pe care trebuie sa-l facem la cativa ani este sa revopsim peretii care din oarecare motive acum sunt patati, si-au pierdut din culoare etc. Toata lumea stie ca vopseaua lavabila este cea esentiala pentru astfel de activitati. Ca sa aflati de cata vopsea aveti nevoie, inmultiti inaltimea peretului cu latimea lui, obtinand astfel suprafata in metri patrati. Repetati actiunea pentru fiecare dintre peretii incaperii pe care doriti sa o revopsiti. Verificati apoi pe eticheta produsului care este suprafata pe care o va ocupa continutul unei cutii. Pe Adrenco Design am gasit mai multe tipuri de vopsea lavabila care este si disponibila in diferite cantitati. O idee buna este sa cumparati mereu mai multa vopsea decat veti avea nevoie, asigurandu-va astfel ca ajunge pentru toata activitatea. Se poate intampla ca suprafata sa absoarba mai multa vopsea decat ati crezut initial, in cazul in care vopseaua nu este amorsata. In plus, vopseaua in plus o puteti folosi pentru ajustarile de final.

Veti avea nevoie de cateva instrumente pe care probabil ca nu le aveti neaparat prin casa. In primul rand, va trebuie un trafalet. Pentru pereti, va trebuie unul care are o coada scurta, insa va trebuie o tija prelungitoare pentru vopsirea buna a tavanului. Trafaletii care sunt utilizati pentru vopsirea exteriorului sunt adesea mai putini fini in comparatie cu cei care sunt folositi in vopsirea interiorului. Pentru a va garanta reusita, cumparati si  o pensula cu par natural, „adevarata”, din par de porc, mai lasa. Daca doriti sa aplicati vopseaua prin pulverizare, veti avea nevoie, evident, de un pulverizator.

Gletiera se foloseste pentru aplicarea unui strat de glet in acele locuri in care se afla cateva denivelari pe suprafata pe care urmeaza sa o zugraviti. Peria lata pentru desprafuire este si ea utila. Folositi ce ziare vechi, hartii sau folii de care nu mai aveti nevoie pentru a acoperi pardoseala si piesele mai grele de mobila, precum sifoniere, lazi etc pe care nu le puteti muta usor, care au ramas in incapare. Nu uitati si de scotch (banda pentru mascare), de preferabil din cel lat, pentru a masca exact ce anume va intereseaza, precum tocurile de la usi ori ferestre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.