Toate femeile au inceput sa isi faca griji in ceea ce priveste administrarea anticonceptionalelor. Aceste pilule trebuie sa fie administrate organismului in urma unui control la ginecolog care prescrie medicamentul de care are nevoie pacienta. Este foarte important sa mergi la medic si sa comunici cu el absolut toate lucrurile care ti se intampla. Creaza o legatura stransa intre tine si medicul tau si semnaleaza orice efect sau orice lucru care ti se intampla si ti se pare dubios. El va sti care sunt medicamentele de care ai nevoie si daca este necesar sa iti schimbi pilulele contraceptive.

Multe femei isi fac griji pentru kilogramele in plus despre care au tot auzit de la cele mai multe femei. Sigur, trebuie sa stiti ca acesta este un efect secundar care poate aparea in primele luni de la administrarea pilulelor. mai trebuie sa stiti ca de fapt nu vorbim despre kilograme in plus si vorbim despre retentia de apa pe care o pot provoca pilulele. In cazul in care observati ca incepeti sa luati in greutate mergeti la medic, insa acest efect secundar apare in primele 3 luni de la administrare dupa care dispare.

De asemenea, am tot auzit despre faptul ca femeile care au peste 40 de ani nu mai trebuie sa ia anticoneptionale pentru ca sunt periculoase pentru sanatate. Ei bine, anticonceptionalele pot fi luate pana la menopauza insa trebuie sa acorzi o oarecare atentie in cazul in care avweti peste 35 de ani si sunteti fumatoare. In cazul in care ai diabet sau hipertensiune poti mari riscul unui accident vascular. Prezinta-i medicului ginecolog istoricul tau medical inainte pentru ca acesta sa iti prezinte cea mai buna metoda de contraceptie.

In cazul in care trebuie sa luati mai multe feluri de pastile in timpul in care luati  anticonceptionale trebuie sa va informati foarte bine despre substantele din medicamente. Ele pot reactiona iar acesta poate fi un subiect sensibil care necesita mai multa atentie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *