Noi oamenii, suntem vesnic recunoscatori pentru contributia oamenilor de stiinta de-a lungul timpului, in diverse domenii. Astfel de oameni au ajutat la sporirea experientelor vietii umane pe planeta, dar si inafara Pamantuui. Insa, exista un numar mai putin cunoscut de oameni de stiinta, care au lucrat in propriul lor scop, unele rele, unele bune pentru umanitate. Insa, in continuare, vei afla care au fost oamenii de stiinta nebuni.

Oameni de stiinta bizari

Paracelsus (1493-1541) este considerat un geniu al alchimiei. Acesta a fost fizician, botanist, astrolog si bineinteles alchimist. A fost venerat pentru mintea sa rationala si sfidatoare in acelasi timp, fiind foarte popular la vremea lui. Cu toate aceastea, barbatul era de parere ca poate crea homuncului- adica oameni foarte mici. Acesta a sustinut ca proiectul sau de a crea mini oameni a avut succes si ca, dupa ce a creat o astfel de creatura, aceasta s-a intors impotriva sa.

Trofim Lysenko (1898-1976) era un cercetator in agricultura si directorul Institutului de Genetica. Era ambitionat si orbit de dorinta de a obtine succes, insa acest lucru a determinat ca barbatul sa fie lipsit de onoare. Acesta sustinea: „Pentru a obtine un anumit rezultat, trebuie sa iti doresti sa obtii acel rezultat si atat”. Sub conducerea sa, cercetarile stiintifice din Uniunea Sovietica au avut foarte mult de suferit. Din fericire, teoriile sale nu au fost aprobate.

Alfred Nobel (1833-1897) a fost responsabil pentru inventia dinamitei. A fost un inginer suedez, chimist si inovator. Nobel a obtinut o avere impresionanta datorita inventiilor sale. De la descoperirea explozibilului mortal, acesta a fost utilizat numai in scopuri negative. Insusi fratele lui Nobel a murit in urma unui accident de fabrica din cauza creatiei sale. De asemenea, in anul 1988, un alt frate de-al sau a murit, Alfred ramanand uimit si ingrijorat dupa moartea celui de-al doilea frate. Astfel, asa au luat nastere si conferirea premiilor Nobel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.