Cluburile de noapte din New York au fost mereu locuri importante in cultura pop. De la Copacabana la Studio 54 si cluburi mai recente, iata cateva dintre cluburi new yorkeze care au facut istorie.

The Cotton Club, 1923 – 1936

Localizat in inima Harlemului, acest club exclusivist era cunoscut si pentru interpretarile unor artisti de jazz si blues celebri, precum Billie Holiday, Cab Calloway, Louis Armstrong si Duke Ellington.

Copacabana, 1940 – 1992

Unul dintre cele mai vechi si mai istorice cluburi de noapte din NYC, acest club cu tematica latino reprezenta sofisticarea si eleganta perioadei de aur a Hollywood-ului.

CBGB, 1973 – 2006

Cunoscut pentru peretii sai acoperiti cu autocolante si concerte rock faimoase, precum cele sustinute de Blondie si Madonna, acest club a fost infiintat de catre Hilly Kristal si a revolutionat cultura din centrul Manhattanului.

Palladium, 1976 – 1995

Localizat pe East 14th Street, clubul a fost fondat de catre Steve Rubell, care fondase si Studio 54, fiind cunoscut drept unul dintre cele mai mari cluburi pentru muzica rock si dance, muzicieni celebri, precum Madonna, facandu-si prezenta aici.

Studio 54, 1977 – 1991

Studio 54 a fost pilonul vietii de noapte din New York timp de multi ani. Fondat de Steve Rubell si Ian Schrager, printre fetele cunoscute care au putut fi observate aici se numara Diana Ross, Michael Jackson, Bianca Jagger, Brooke Shields si Diane von Furstenberg.

Danceteria, 1979 – 1986

Infiintat de catre Rudolf Piper si Jim Fouratt, Danceteria a servit drept „locul de nastere” al Madonnei in 1982, lucru care a facut clubul unul dintre cele mai populare ale momentului. Printre alti artisti care puteau fi observati aici se numara si The Rolling Stones.

Limelight, 1983 – anii 1990

De deschiderea clubului s-a ocupat Andy Warhol, deci era clar ca acest club era destinat pentru glorie. Detinut de Peter Gatien, biserica transformata in club de noapte a reprezentat centrul muziii punk si disco in anii 1980.

The Tunnel, 1986 – 2001

Localizat in Chelsea, fostul terminal depozit a fost transformat intr-un club de noapte epic, unde toata lumea buna a hip hop-ul venea sa petreaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *