Diverse

Cele mai interesante micronatiuni din lume

O micronatie este o entitate ce sustine ca este o natiune independenta, sau un stat, dar care nu este recunoscuta de catre guverul mondial sau de catre institutiile majore internationale. Insa, in mod surprinzator, exista o multime de astfel de micronatiuni in intreaga lume, de care probabil nu ai auzit niciodata.

Iata care sunt acestea

Kugelmugel este localizata in Viena, Austria. Republica Kugelmugel si-a declarat independenta in anul 1984, dupa o disputa intre artistul Edwin Lipburger si autoritatile austriece in ceea ce a tinut de constructia unei case in forma de minge. Astfel, constructia a fost realizata la tara, insa autoritatile au mutat-o intr-un parc. Casa este inconjurata de o sarma ghimpata si este proclamata ca fiind republica. Lipburger a refuzat sa mai plateasca taxe la stat si a inceput sa isi printeze propriile stampile, lucru pentru care a primit si o sentinta la inchisoare. Kugelmugel a devenit o atractie turistica uimitoare in Viena, din cauza istoriei si a arhitecturii sale.

Regatul Elleore are aproximativ 15.000 metri patrati si este localizata in Roskilde Fjord. Insula a fost cumparata de catre un grup de profesori din Copenhaga, in anul 1944, pentru a fi utilizata ca destinatie de vacanta. De-a lungul deceniilor urmatoare au urmat numeroase traditii specifice, inclusiv interzicerea romanului Robinson Crusoe, si utilizarea ceasului standard „Elleore”, care era cu 12 minute mai in urma decat cel danez. De asemenea, regatul a emis mai multe timbre si monede.

Republica Molossia este o micronatie, fondata de catre Kevin Maugh, avandu-si sediul central in casa sa, aproape de Dayton, Nevada. Micronatiunea se compune din casa lui Baugh- cunoscuta ca si Casa Guvernului, dar si din 5000 metri patrati care inconjoara proprietatea. La data de 3 septembrie 1999, Baugh a creat Republica Molossia si s-a declarat a fi presedintele acesteia. Mai mult decat atat, Molossia sustine ca detine un loc numit Neptune Deep, in nordul Oceanului Pacific, la aproape 1000 km sud vest de Mexic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.