Stiinta

Cele mai tari descoperiri stiintifice ale anului 2015

Anul 2015 a fost plin de descoperiri in domeniul stiintific, si, pentru ca ne aflam la sfarsit de an, trebuie sa scoatem in evidenta care au fost cele mai importante descoperiri ale anului care se incheie. Poate ca lucrurile nu au stat chiar atat de bine pentru fiecare dintre noi in plan personal si profesional, dar, la scara mondiala, lucrurile au evoluat intr-un sens excelent. Poate ca unul din cele mai importante momente ale anului 2015 a fost reprezentat de momentul in care NASA a descoperit apa sub forma lichida pe Marte, dar exista si alte descoperiri stiintifice care au reusit sa cucereasca lumea in acest an.

Descoperiri stiintifice ale anului 2015

Creiere umane in laborator- daca erai de parere ca acest lucru ar putea apartine numai de domeniul Sci-Fi, pot sa iti spun ca te inseli. Astfel, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio au reusit sa faca primul creier uman in laborator, intr-o incercare a oamenilor de stiinta de a afla care este tratamentul contra maladiei Alzheimer.

Einstein a gresit- in mod surprinzator, una din cele mai mari descoperiri stiintifice ale anului 2015 a fost cea in care stiinta contrazice cel mai mare fizician al tuturor timpurilor. Potrivit Einstein, teoria cuantica trebuia sa dovedeasca o actiune „fantomatica la distanta”, refuzand sa accepte ideea ca Universul ar avea un comportament ciudat si aleatoriu. Insa, oamenii de stiinta din prezent au reusit sa demonstreze ca materia din Univers nu se formeaza intamplator, sustinad ca timpul poate evolua atat inainte, cat si inapoi.

O noua specie umana? In urma cu cateva luni, oamenii de stiinta au descoperit ceea ce pare a fi ramasitele unui stramos al omului in pestera Rising Cave. Astfel, cercetatorii au numit acest stramos ca fiind Homo Naledi, considerandu-l a fi o ruda foarte indepartata a omului din prezent. In plus, alti specialisti sunt de parere ca aceasta specie seamana foarte mult cu Homo Erectus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *