In ziua de astazi ajungem sa vedem cum foarte multe companii de post-tunning se angajeaza in realizarea unei masini mai performante folosindu-se de o masina deja performanta. Putem enumera aici nume precum AMG sau Black in cazul celor de la Mercedes sau de Abarth in cazul celor de la Fiat si lista continua.

Callaway este o companie asemenatoare, care desi a modificat mai multe modele de automobile americane de-a lungul timpului, Corvette a fost una din afinitatile companiei.

Trecand la Corvette SC627, masina vine cu ceva mai mult decat cea standard, lucru ce nu poate decat sa ne bucure.

Sa incepem cu partea plicitisitoare. Motorul vine insotit cu un nou sistem turbocharger care de asemenea are un sistem de racire mult imbunatatit. Astfel temperatura motorului va ramane apropiata de valorile normale chiar daca puterea acestuia a fost crescuta considerabil.

Acum ca am trecut de partea plictisitoare, sa vedem cat de mult a reusit Callaway sa modifice modelul C7. Ei bine, destul de mult, masina dezvolta acum un numar total de 627 de cai putere. Puterea maxima este dezvoltata la 6400 de rotatii pe minut. Ca sa va faceti o idee, modelul de baza dezvolta cu 167 de cai mai putin. Cifra cuplului este una la fel de impresionanta, nici mai mult nici mai putin de 610 Nm la 4400 de rotatii pe minut. Masina dezvolta 500 de Nm la doar 2200 de rotatii ce iti da un sentiment de putere la turatii destul de linistite.

Avand in vedere aceste cifre este de asteptat ca masina este una destul de rapida. Viteza maxima a automobilului este 300 de kilometri pe ora,  Acceleratia este una destul de feroce, ajungand la 100 de kilometri in doar 3.6 secunde.

Pretul pentru un astfel de bolid este de 79 000 de dolari, cu 26 000 de dolari mai mult fata de varianta Stingray normala. Dar ca in orice caz, performanta vine c pretul ei.

De admin

2 comentarii la „Chevrolet Corvette SC627 – noul bolid Callaway”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *