Este posibil ca Iron Man sa paraseasca marele ecran si sa ajunga pe Luna- cel putin asta sustine agentia spatiala chineza. China Aerospace Science and Technology Corporation a dezvaluit de curand un robot care seamana incredibil de mult cu super eroul din cartile de benzi desenate- Iron Man. Avand aceleasi culori ca si personajul preferat al copiilor, Iron Man de China are si o emblema stralucitoare care seamana cu reactorul din pieptul eroului.

Robotul metalic in culorile rosu si auriu poarta numele de „Xiaotian” si se traduce ca „Micul Cer”. Agentia chineza de stiri, Xinhua, sustine ca robotul este capabil de o serie de „sarcini de manipulare complexe” in misiunile ce vor avea loc pe Luna sau in cadrul altor misiuni spatiale care necesita statii spatiale si sonde fara pilot. Un alt site de stiri din China sustine ca mainile robotului au o flexibilitate similara cu cea a mainilor umane. Aceasta nu este pentru prima data cand agentia spatiala a creat un robot humanoid pentru a fi trimis in spatiul cosmic.

Modelul din prezent se afla inca in curs de dezvoltare, si este vizat sa isi realizeze prima misiune abia in 2017. Un robot poate sta in vidul din spatiu pentru zile, saptamani sau chiar luni, in timp ce astronautii umani nu pot rezista mai mult de 8-9 ore in spatiu.

Robonaut

NASA a avut un robot similar, numit Robonaut, care a a fost descris ca fiind primul robot umanoid din lume. Cu o inaltime de 2,5 metri, Robonaut inca functioneaza alaturi de ISS, care reuseste sa curete si sa preia lucrurile pentru echipajul uman.

Fiecare picior al Robonaut are sapte articularii, iar in loc de talpa piciorului exista clesti, fiecare fiind echipat cu o lumina, o camera si un senzor, astfel incat sa se poata realiza harti 3D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.