Daca il intrebi pe Michael J. Fox la ce se refera „J”-ul din numele sau, in majoritatea cazurilor iti vor spune ca vine de la „Jenius” (ro. – „jeniu”), insa stim ca e o gluma deoarece corectorul de texte subliniaza cuvantul cu o linie curba rosie. Adevarul este mult mai dislexic – provine de la Andrew. Aceasta este partea cea mai putin stupida si interesanta a povestii.

Cand tanarul Michael Andrew Fox a incercat sa se inscrie in Screen Actor’s Guild (Asoctia actorilor) ca Michael Fox, a descoperit ca cineva facuse acelasi lucru cu vreo 30 de ani inainte. Exista un prolific actor veteran cu acelasi nume, cu sute de roluri in filme si in televiziune. Asociatia nu permite duplicate pentru a nu aparea confuzii intre actori.

Deci, viitorul Marty McFly a introdus litera „J” acolo. Dar celalalt tip Michael Fox? Acela debutase la mijlocul anilor 1950, in aceeasi era in care actiunea filmului „Inapoi in viitor” are loc. Cu alte cuvinte, daca nu ar fi existat un Michael Fox in anii 1950, Michael J. Fox nu ar fi existat – aceasta este si intreaga premisa a primului film.

Dar, stati, lucrurile devin si mai ciudate.

Cand Marty a calatorit inapoi catre 1955, tatal sau, George McFly, mentioneaza ca este un mare fan al unei emisiuni numite „Science Fiction Theatre”, lucru pe care fiul sau il foloseste pentru a incerca sa o seduca pe mama sa. Cel mai probabil, emisiunea a fost aleasa pentru ca trebuia scos in evidenta faptul ca George era un mare tocilar care nu ar fi avut nicio sansa sa se culce cu cineva, iar „Star Trek” inca nu aparuse.

Dar, fiti pe faza: originalul Michael Fox a avut mai multe roluri in acea emisiune in exact acelasi an. Alt episod, difuzat in 1955, prezinta aventura unui cuplu suburban care descopera ca vecinii lor sunt calatori in timp din viitor care se ascund in prezent – cam la fel ca premisa filmului „Inapoi in viitor”, doar ca vazuta din perspectiva opusa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *