Alegerea unui compresor de aer poate fi un moment in care sa te simti pierdut, depasit de situatie, pentru ca noile tehnologii par sa avanseze in ritm accelerat, incat sa nu stii ce sa cauti pentru propriul confort. Aceasta alegere implica o mare putere de concentrare si selectie pentru ca unele compresoare de aer au o gama variata de instrumente si o larga aplicabilitate. In scopul de a obtine o sursa buna de alimentare cu aer curat, vom dori deopotriva sa stim care sunt consecintele acestor compresoare in uzul zilnic, precum si modalitatea in care se achizitioneaza un dispozitiv de acest tip.

Analiza cerintelor intrumentelor de aer care vor fi folosite atat in marile companii, cat si in procesele de productie, cele industriale sau de fabricare inseamna folosirea unui compresor pentru uz industrial de putere mare pentru a sustine intreaga activitate a utilajelor grele. Desigur ca un compresor se poate folosi si in jurul locuintei pentru alte activitati de munca, precum alimentarea cu apa sau pentru umflarea anvelopelor.

Ca optezi pentru un compresor cu aer comprimat sau pentru un reductor melcat fix inseamna sa te gandesti la utilizarea sa la scara industriala, pentru ca un mecanism fix asigura functiile de baza intr-o locatie fixa, in timp ce unul portabil va fi folosit pentru activitatile din jurul casei.

Alegerea celor mai bune preturi reductoare melcate trebuie sa ia in considerare cerintele de presiune si de volum pentru orice instrument care poate fi utilizat in mod adiacent pe langa acesta. In mod evident, unele nevoi mai grele, unde se necesita mai multa presiune si mai mult volum de lucru implica si o perioada de timp, pentru ca acesta sa isi indeplineasca functiile de baza.

Alegi piston de compresie sau un compresor portabil

Exista doua lucruri diferite la compresoarele de aer si anume ca pistoanele de aer se bazeaza pe un motor care acumuleaza presiunea aerului atunci cand acesta devine epuizabil, in situatia in care aerul comprimat este retinut in rezervoare. Compresoarele mobile au si ele rezervoare de aer, de o putere de stocare mai mare.

Daca este sa vorbim si despre compresoarele tip piston acestea vin in doua variatii si anume, cele cu o singura treapta de viteza, cea de retinere a aerului, urmat de compresorul cu doua trepte de viteza care utilizeaza si doua pistoane pentru a furniza presiunea continua a aerului. Cele mai multe activitati si aplicatii grele sunt realizate de acele compresoare cu doua trepte de viteza, fiind folosite in spatii industriale, unde productia este continua. Compresoarele de aer portabil sunt mai utile pentru utilizarea in spatii mai mici, precum alimentarea altor echipamente, pentru umflarea penurilor, pentru pistoalele de lipit sau pentru vopsire in centrele auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *