Uitandu-ne in jur obervam ca foarte multe persoane aleg sa se desparta intr-un timp foarte scurt. Separarea intre doi parteneri poate avea urmari extrem de grave asupra dvs dar si asupra copilului in cazul in care aveti un copil. Momentul in care se anunt separarea intre doi parteneri poate fi extrem de grea pentru copilul dvs. El este vulnerabil, sensibil insa nu trebuie sa te gandesti ca trebuie sa il ‘protejezi’ si sa nu ii spui despre lucrurile care se intampla intre tine si partenerul tau. Indiferent cat este de mic pentru copil este o lovitura destul de mare faptul ca parintii nu mai sunt impreuna. Oricum ar fi el simte indiferent cat este de fragil si daca considerati ca el nu poate sa inteleaga diferite lucruri.

Pobabil ca vei intalnit diferite dificultati si nu vei sti cum trebuie sa ii spui copilului sa divortezi. Tocmai din aceste motive vaa voi oferi cateva sfaturi cu privire la modalitatea in care trebuie sa ii oferi copilului vestea ca te desparti de partener. Iata ce trebuie sa faci;

In primul rand trebuie sa faci astfel incat sa ai grija la gesturile si la cuvintele pe care le folosesti. Momentul in care vei anuntaa separarea nu trebuie sa contina nicicum reprosuri aduse partenerului sau lte geturi de tandrete caare nu vor face decat sa iti bulverseze copilul. Incearca sa faci astfel incat sa iti faci copilul sa inteleaga. Aceasta conversatie, desi va fi prima nu trebuie sa inchida subiectul pentru totdeuna. Uneori, trebuie sa mai deschizi acest subiect chiar daca iti vine greu.

De asemenea trebuie sa ai grija ce cuvinte folosesti si sa nu ii spui lucruri de genul „ar fi fost mult mai usor daca nu am fi avut copii” . Aceste lucruri il vor rani foarte tare pe micut asa ca evita discutiile de genul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *