Se intampla de foarte multe ori ca studentii sa se intrebe ce anume mai pot face pentru ca au mult prea multe examene si nu reusesc sa le faca fata. Sesiunea nu este deloc o perioada relaxanta sau placuta ba chiar dimpotriva. Se intampla de foarte multe ori ca tinerii sa fie extremi de sresati si sa nu stie ce ar trebui sa faca pentru a mai scapap de stres si pentru a se elibera. Ei bine, in acest caz, va voi oferi cateva sfaturi care va vor ajuta sa treceti mai usor peste examenele gresele si dificile:

In primul rand, este foarte important sa va gstionati timpul asa cum trebuie. Stiu foarte multi studenti care stau noaptea, cu o cafea in mana si cu manualele pana cand adorm pur si simplu pe ele. Ei bine, acest lucru nu este deloc productiv sau indicat pentru ca va poate face rau. Este foarte important sa iti organizezi timpul astfel incat sa mai ai timp si sa iti oxigenezi creierul. Dupa ce inveti 50 de minute trebuie sa iti iei pauza macar 10 minute timp in care sa mananci, sa te plimbi sau sa te uiti la televizor. Ai nevoie sa faci o activitate care sa te faca sa uiti de stres, aoi te poti reapuca de treaba. Un alt lucru foarte important este sa ai grija ca locul in care inveti sa fie unul curat, aerisit si fara sa aiba obiecte care iti pot atrage atentia.

Un alt sfat de care puteti tine cont este acela ca puteti amana examenele mai grele. Daca simti ca nu esti pregatit si ca nu vei trece de ele poti sa le amani si sa le dai in urmatoare sesiune. Astfel, nu te vei incurca cu ele si vei avea mai multa vreme pentru celelalte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.