Tehnologie

Cum poti salva din bateria telefonului?

Suntem dependenti de smartphone-urile noastre, dar, din pacate, bateria acestora nu tine indeajuns pentru a ne ajuta in situatii mai dificile. Cu totii ne dorim ca bateria telefonului sa dureze o vesnicie. Ne dorim acest lucru atat de mult, incat unii oameni apeleaza la niste aplicatii recent lansate- cum ar fi cea lansata de Apple in decursul saptamanii trecute- care promit ca stimuleaza viata bateriei telefonului. Cu toate acestea, exista si alte solutii mai simple care ar putea ajuta la imbunatatirea vietii bateriei telefonului, fara a avea nevoie de un alt echipament.

„Daca ai calatorit vreodata inafara tarii, probabil ti-ai inchis toate caracteristicile si aplicatiile, inafara de apeluri si mesaje text”- sustine Paul Shearing, inginer la Universitatea College London. „Oprirea caracteristicilor extra asigura o speranta de viata mai mare a bateriei din cauza ca nu exista aplicatii <flamande> care sa traga din baterie, fara ca utilizatorul nici macar sa remarce acest lucru”. Shearing a explicat ca un smartphone utilizeaza foarte multa energie numai pentru a mentine la zi aplicatiile instalate.

De asemenea, inchiderea setarii de „background refresh” poate salva puterea bateriei, iar acelasi lucru este valabil si in cazul notificarilor. Daca nu ai nevoie sa stii cine ti-a dat like la status in acel moment, poti sa iti dezactivezi si notificarile de Facebook.

„Oamenii sunt de parere ca au descoperit unele lucruri uimitoare care pot face ca bateria telefonului sa dureze mai mult. Insa, de fapt, acest lucru nu este un mister foarte mare”- sustine Shearing. „Exista foarte multe aplicatii pe telefon care mananca exrem de multa baterie, iar prin faptul ca pur si simplu acestea se inchid, vei reusi sa salvezi suficienta energie pentru o cantitate mai mare de timp”.

Bateriile ar putea detine cu 40% mai multa energie pana in 2020

Sony lucreaza deja la o baterie pe litiu-sulf si una pe magneziu-sulf, care, sustin ei, ar putea avea cu 40% mai multa energie decat bateriile traditionale. Sony sustine ca aceasta baterie care foloseste sulf la electrodul negativ va reusi sa ofere o densitate de energie pe unitatea de volum de 1000 Wh/L. Prin comparatie, cele mai multe baterii din prezent ofera o densitate de 700 Wh/L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *