Oamenii din intreaga lume incearca sa gaseasca noi modalitati de infrangere a ISIS, dorindu-si sa puna capat actiunilor teroriste care continua sa chinuie lumea din mai multe colturi ale lumii. Astfel, majoritatea liderilor politici a Marilor Puteri din lume au cazut de acord sa atace Statul Islamic pe cale aeriana, dar, din pacate, aceasta operatiune a fost una lipsita de succes. Astfel, marile puteri se afla intr-o etapa stagnanta, pe motiv ca nu stiu cum sa mai faca fata organizatiei teroriste. In acest sens, cei de la CNN propun un nou pland de atac care ar putea infrange organizatia de militanti teroristi ISIS.

Planul CNN impotriva ISIS

In primul rand, se doreste ca dezertorii SI sa isi spuna povestea traita in cadrul ISIS in public. Pe aceasta cale se doreste ca fostii membri sa vorbeasca despre lucrurile groaznice care se petrec in interiorul organizatiei teroriste. Specialistii din domeniu estimeaza ca mai mult de 1000 de persoane din toate colturile lumii aleg sa se alature ISIS, iar reducerea acestui numar reprezinta o optiune cheie care poate contruibui la scaderea fortei de lupta a ISIS.

Mentinerea diferitelor campanii militare impotriva ISIS. Pe aceasta cale, cei de la CNN sustin ca gruparea terorista nu mai poate sustine Statul Islamic daca va exista mai putin „califat”. Astfel de campanii ar trebui sa fie asemanatoare celei infiintate de fostul jihadist din Canada, Mubin Shaikh, care poate interveni in mod direct asupra tinerilor care isi doresc sa adere la gruparea terorista si ii poate convinge sa nu faca acest lucru.

De asemenea, se are in vedere o campanie de educare a populatiei musulmane si, in special a parintilor care pot impiedica aparitia de mesaje de recrutare a celor de la ISIS in mediul online. Din pacate, cu toate ca ISIS sustine ca sunt aparatori ai religiei musulmane, cele mai multe victime ale atacurilor lor sunt tot cei din neamul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *