Cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Cu siguranta ati observat ca cainii simt si stiu ca un copil este mic si are nevoie de protectie. Tocmai din acest motiv multi dintre ei nu reactioneaza agresiv cu ei.

Exista o serie de caini care sunt extrem de agresivi si pot face destul de mult rau copilului nostru. Suntem la curent si am tot auzit despre acei copii care au fost muscati sau chiar omorati de catre caini. Acest lucru nu este cauzat de faptul ca nu sunt suficient de supravegheati pentru ca multi dintre copii care au avut de-a face cu asa ceva erau in prezenta parintilor. Iata ce ar trebui sa stii si ce ar trebui sa faci pentru a evita un coflict intre caine si copil:

In primul rand este esential sa eviti cainii pe care nu ii cunoasti. Este un lucru sa lasi copilul sa se joace cu cainele din curte sau cu cel al vecinului si un alt lucru sa lasi copilul in prezenta unui caine maidanez. Astfel, va trebui sa te feresti daca vei intalni pe strada un caine nesupravegheat.

De asemenea, se intampla de foarte multe ori sa gasim in parc o multime de caini veniti chiar cu stapanii lor. Copii au o oarecare atractie fata de aceste animale si va fi tentat sa mearga spre el ca sa il mangaie. De aceea este foarte important sa intrebi stapanul cainelui daca musca, daca se paote juca cu el si cum reactioneaza la persoane straine. Indiferent ca este cainele unui prieten nu strica intrebi cum reactioneaza cainele lui in anumite situatii. Cere permisiunea stapanului pentru a putea pune mana pe caine.

In momentul in care vezi un caine care incepe sa latre nu trebui sa intri in panica. Foarte multe persoane fac aceasta greseala. In momentul in care observi ca un caine incepe sa latre, treci pe langa el si nu il baga in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *