Sezonul rece tocmai a trecut, insa nu se pare ca frigul resimtit pana tarziu in primavara va fi dat uitarii curand. Achizitia unei centrale termice nu este un lucru pe care sa nu-l iei in considerare. V-ati gandit de unde sa o luati? Va recomand sa dati click pe Shop-Einstal pentru un sit bun de unde va puteti alege o centrala potrivita dorintelor dumneavoastra.

Trebuie sa alegeti centrala termina tinand cont de mai multe criterii tehnice, avand in vedere de cata energie are nevoie locuinta, suprafata care trebuie incalzita, cate persoane vor consuma apa calda menajera, cate bai si bucatarii vor fi incalzite ori cat de izolata este locuinta.

Pentru un confort sporit din punctul de vedere al producerii de apa calda menajera, exista, pe langa centralele mixte, centrale cu boiler incorporat ori centrale care produc incalzire.

Pentru a obtine un randament si o eficienta ridicate, alegeti o centrala termica in condensare. Diferenta principala dintre o centrala in condensare si una clasica se refera la eficienta energetica, numit si randament energetic. Centralele clasice au o eficienta de pana la 92 – 94%, acest lucru depinzand de model, in timp ce cele de condensare depasesc cu mult procentul, ajung la un randament de 107 – 109 %, avand componente speciale care permit recuperarea caldurii in urma condensului. Acest lucru inseamna un procent mai mic al consumului de combustibil, de pana la 35%, folosit pentru producerea aceleasi cantitati de caldura.

Centralele in condensare actioneaza folosind orice tip de instalatie de incalzire, fie ca vorbim de radiatoare sau de pardoseala (avand agentul termic la temperatura mare sau temperatura mica). Cu alte cuvinte, desi centralele in condensare sunt mai scumpe, diferenta de pret iese in aproximativ trei ani, meritandu-se mai mult acestea. De asemenea, luand in considerare faptul ca o centrala are o durata medie de viata de zece ani, in aceasta perioada se poate economisi peste jumatate din pretul pe care il are o centrala noua.

Centralele moderne dispun de sisteme de autodiagnoza si informare care te pot ajuta sa verifici oricand starea functionalitatii centralei. Aceste lucruri se pot realiza cu ajutorul unui text in clar sau prin coduri ori combinatii de leduri. Centralele moderne ofera si siguranta in exploatare (la lipsa de gaz, la lipsa apei in instalatie, siguranta la evacuarea gazelor arse, protectie dubla anti-inghet. Este necesar ca echipamentul sa fie marcat CE, lucru care inseamna ca a fost testat si verificat, fiind in conformitate cu normele impuse de catre Comunitatea Europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *