Atunci cand vrei sa-ti promovezi o afacere, din fericire, in ziua de astazi, ai o multime de posibilitati. De la clasicele flyere pana la campaniile pe retelele de socializare, iata cateva motive prin care poti face acest lucru.

  • Spune-le prietenilor sa te recomande altor persoane. Fiecare dintre noi are prieteni, care la randu lor au prietenii lor. Cine stie? Poate ca daca prietenii tai nu au neaparat nevoie de afacerea ta, prietenii acestora vor necesita serviciile tale la un moment dat. Aceasta metoda este printre cele mai ieftine, deoarece nu-ti vei plati prietenii pentru aceasta reclama – sa speram ca nu ai acest tip de prieteni – si probabil ca o vor face, daca stiu ca faci o treaba buna. Nu trebuie decat sa mentioneze numele sitului tau. Desigur, acestia pot sa uite, asa ca nu este neaparat cea mai eficienta metoda.
  • Optimizeaza-ti situl pentru motoarele de cautare, fa-ti un blog si vorbeste despre afacerea ta. Poti apela la firme de SEO care sa se ocupe de optimizarea sitului tau, insa o parte o poti face si tu, adaugand cuvinte cheie in toate paginile sitului tau. SEO iti poate intari, insa, pozitia pe piata si iti poate atrage clienti noi, doritori sa afle mai multe despre afacerea ta.
  • Mentioneaza-ti brandul si situl cat mai des, in cat mai multe locuri, fie ca vorbim de flyere, carti de vizita, brosuri, contracte pe care le inchei cu diferiti clienti, pe documentele legate de afacerea ta – toate trebuie sa contina adresa sitului tau si brandul pe care doresti sa il promovezi.
  • Participa la diferite conferinte in legatura cu obiectul tau de activitate. Fa-te placut si discuta cu cat mai multa lume, niciodata nu stii cui ii poti trezi interesul si cine te poate ajuta in viitor. Dupa ce terminati convorbirea, lasa-le cartea de vizita pe care ai trecut adresa sitului si celelalte informatii necesare. De asemenea, participa ca vorbitor la conferintele din domeniul in care activezi, atunci cand ai ocazia. Realizeaza o prezentare grozava si nu uita sa mentionezi, desigur, situl si afacerea ta.
  • Secolul XXI ne-a adus o noua metoda de promovare pe care o foloseste toata lumea. Fie ca vorbim de Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn sau de oricare alte situri de social media, acestea te vor ajuta sa-ti promovezi afacerea. Pe Twitter poti sa interactionezi cu potentialii clienti mai usor, Facebook-ul isi ofera posibilitatea aparitiei unor comunitati de fani, YouTube sa-ti prezinti afacerea in scurte videoclipuri (nu exagera niciodata cu lungimea lor; oricat de interesat ar fi cineva de afacerea ta, sansele de a urmari tot clipul scad pe masura ce acesta este mai lung), iar LinkedIn te ajuta sa-ti extinzi reteaua de oameni cu care faci afaceri.
  • Ofera o serie de materiale promotionale cu adresa sitului. Poti sa te deplasezi in locul in care se afla potentialii clienti si sa oferi mici lucruri care le vor atrage, insa, atentia, deoarece le vor vedea sau utiliza des: pixuri, brichete, carnetele, magneti pentru frigider, baloane etc. Totul depinde de clientii pe care doresti sa-i atragi si de tipul firmei tale. Toate aceste materiale trebuie sa prezinte adresa sitului si numele afacerii tale. Un material care se evidentiaza este reprezentat de post-it-urile personalizate, deoarece nu doar ca sunt foarte ieftine, dar le folosim cu totii in viata de zi cu zi sau la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.