In conditiile pietei de astazi, a vinde imobiliare a devenit o adevarata provocare, ceva destul de dificil, insa nu imposibil. Lipsa de lichiditati si reducerea numarului de lichiditati de pe piata imobiliara au afectat in aceeasi masura atat cumparatorii cat si vanzatorii. Daca cei ce vand intampina dificultati in incercarea de a obtine cel mai bun pret, cumparatorii sunt ingrijorati si ei la randul lor, intrucat se tem ca preturile vor scadea si mai mult.

Inainte de a incepe sa iti cauti cumparatori, daca ai o casa sau un apartament de vanzare, trebuie sa stii cui te adresezi. Daca vrei sa vinzi o casa traditionala, asezata intr-o zona linistita, familiile cu copii sau cei mai in varsta ce au nevoie de liniste vor fi posibili cumparatori. Daca vinzi un apartament intr-o zona centrala a orasului, va fi mai atractiva pentru persoanele tinere, cupluri proaspat casatorite, care au nevoie de acces rapid la locul de munca, magazine, si asa mai departe.

Odata identificati potentialii cumparatori, pentru eventualele vizite pe care le vei primi va trebui sa „cosmetizezi” putin locul pentru a fi cat mai atractiv. In acest caz recomandarea este sa apelezi la o agentie specializata. Consultanta in acest sens poti primi si de la angajatii agentiilor imobiliare, precum aceasta agentie imobiliara Bacau. Vor fi evidentiate in asa fel punctele forte ale locuintei, va fi optimizat spatiul, mobilierul va fi asezat in asa fel incat sa fie mai atractiv pentru client.

Fa evaluarea corecta a locuintei pe care vrei sa o vinzi. Uneori piata este favorabila, alteori nu. Prin urmare, daca vei supra-evalua, sansele sunt sa nu apara nici o persoana interesata. De asemenea nu trebuie nici sub-evaluata; pretul final trebuie sa tina cont de factori precum valoarea efectiva a proprietatii, preturile de pe piata, urgenta de a vinde, facilitatile oferite, pozitionarea si asa mai departe. Aici din nou te pot ajuta profesionistii unei agentii imobiliare care vor face o analiza a pietei si a proprietatii de vandut inainte de a stabili pretul final.

Sfatuieste-te cu agentii imobiliari cu privire la planul de vanzare. Inscrie vanzarea pe cat mai multe site-uri de anunturi, pune anunturi si in ziare si ofera in cadrul acestora toate informatiile necesare. Asigura-te ca acele informatii sunt si conforme cu realitatea, pentru momentul in care vor veni potentialii clienti sa viziteze locatia. Fata de anunturile in ziare, cele online iti ofera mai multe posibilitati, poti adauga fotografii sau chiar tururi virtuale care sa prezinte exact clientilor locuinta ce urmeaza sa o vinzi.

Pentru a putea vinde o locuinta in conditiile de piata de astazi, asigura-te ca evidentiezi avantajele pe care le prezinta, pentru a lasa clientul placut impresionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *