Cu totii avem o multime de curiozitati si ne dorim sa aflam cat mai multe lucruri. In plus, astfel de lucruri va pot imbogati cultura generala si va pot face sa fiti mai inteligenti. Iata cateva curiozitati:

Caii sunt niste animale extrem de frumoase si care ascund destul de multe curiozitati.

Stiati ca cel mai batran cal din aceasta lume a trait nici mai mult nici mai putin decat 62 de ani? Se pare ca Cartea Recordurilor a recunoscut un cal in varsta de 56 de ani, in timp ce in mod normal un cal traieste aproximativ 25-26 de ani.

De asemenea, trebuie sa stiti ca aceste animale au o varsta diferita care se calculeaza diferit. Astfel, se pare ca un cal imbatraneste cu un an la fiecare 1 ianuarie si 1 august. Ei nu au o data de nastere pentru ca imbatranirea lor are loc la fiecare dintre datele despre care va spuneam.

Mai mult, varsta unui cal poate fi determinata in functie de dinti. Se pare ca dintii calului se inlocuiesc la o perioada de timp si acest lucru poate fi primul indiciu legat de varsta calului.

Stiati totusi ca varsta medie a unui ponei este de 1,47 de metri? Din acest motiv, se considera ca trebuie sa se faca o delimitare intre cai si ponei. caii care se incadreaza conform acestor dimensiuni sunt considerati ponei.

Exista un cal, care este cel mai inalt din lume si cantarea aproximativ 1,5 tone. De asemenea, el avea o inaltime foarte mare, de 2 metri. Numele acestui cal era Sampson iar numele celui mai batran cal se numeste  „Billy”.

De asemenea, stiati ca aceste animale au fost domesticite pentru prima oara in urma cu 400 de ani?

Perioada in care caii tin gestatia este de aproximativ 335-340 de zile. Se pare ca puii masculi se nasc mai tarziu cu 2 sau 7 zile decat puii de sex feminin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *