Exista foarte multe femei care fac diferite alegeri atunci cand vine vorba despre par. Parul este cea mai frumoasa parte a unei femei. Cel putin, asa considera cele mai multe dintre ele si cred ca parul este cel care le poate schimba radical aspectul fizic.

Atunci cand au o anumita culoare in par, femeile sii doresc sa isi faca diferite schimbari la un moment dat si pentru acestea recurg la tot felul de meotde. De exemplu, cea mai cunoscuta metoda de deschidere a nuantei parului este decapajul.

Apa oxigenata este compusa din doi atomi de hidrogen si din tot atatia atomi de oxigen. Proprietatile sale sunt intensificate in prezenta luminii sau in conditii de temperatura ridicata.

Pentru a te decolora cu ajutorul acestei substante, este necesar ca mai intai sa iti speli parul. In acest mod te vei asigura ca apa oxigenata va actiona uniform si nu vei obtine o paleta variata de nuante, dar nedorita.

Usuca-ti parul cu ajutorul unui prosop si descurca-l bine inainte de a-l decolora. Dupa aceea, amesteca apa oxigenata cu apa rece, in proportie de 1:1 si umple un recipient de tipul unui spray. Protejeaza-ti mainile cu o pereche de manusi de plastic si incepe aplicarea amestecului pe par in mod cat mai uniform. In acest mod poti obtine fie suvite, fie poti schimba nuanta intregului par, in functie de preferinte.

Cand ai golit recipientul foloseste un pieptan pentru a uniformiza suprafata parului si asteapta 40-60 de minute pentru ca apa oxigenata sa isi faca efectul. Pentru un rezultat optim, poti folosi proprietatea peroxidului de a reactiona la caldura. Asadar, iti poti infasura capul in folie de aluminiu si poti utiliza foehnul timp de 10-15 minute, pentru a o incalzi usor.

Cand timpul s-a scurs, spala-ti parul folosind sampon. Evita contactul ochilor si al pielii fetei cu oricare dintre substante. La final aplica un balsam sau o masca hidratanta si las-o sa actioneze timp de cateva minute. Acest pas este necesar atunci cand folosesti apa oxigenata pentru decolorare, deoarece peroxidul de hidrogen iti usuca firul de par, acesta riscand sa devina casant si sa se rupa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.