In zilele noastre, se promoveaza foarte mult femeile extrem de slabe. Cand deschidem televizorul, vom observa ca cele mai multe dintre femei sunt extrem de slabe. Din acest motiv, femeile au inceput sa creada ca idealul de greutate este cat mai mic, ceea ce este foarte fals.

Obsesia de a avea un trup slab, adaptat cerintelor unei societati atee si inumane, omoara tot mai multe suflete. Cand omul ajunge sa creada ca are numai trup, iar prin trup poate castiga atentia si aprecierea celor de aproape, el ajunge sa se ocupe excesiv de modelarea si remodelarea acestuia: tratamente de infrumusetare si intinerire, diete, regimuri alimentare, medicamente pentru slabire corporala etc. In aceste conditii, sufletul moare putin cate putin, iar trupul se imbolnaveste.

Papusile de jucarie au trupuri imposibile, desenele animate infatiseaza personaje ireal de suple, iar revistele de moda promoveaza o perfectiune bolnava si trista. Toate acestea sunt iluzii si vraji periculoase, caci personajele care infatiseaza o fericire debordanta in reviste, in reclame si in emisiuni TV, au o viata supusa unor conditii adesea inumane. Cand trupurile foarte suple sunt insotite de machiaj si lumini, acestea apar in ochii multora drept termen de comparatie, daca nu chiar norma de atins. Se pierde insa din vedere faptul ca domeniul publicitar nu a cautat niciodata sa puna in lumina sanatatea omului complet (trup si suflet), ci numai profitul propriu, indiferent de urmari.

Punand tot mai mult accentul pe felul cum arata, din dorinta de a fi in pas cu moda sau de a fi asemenea personajelor din reviste, omul zilelor noastre apeleaza la o serie de diete, regimuri alimentare si medicamente periculoase; toate acestea pot pot deveni inceputul anorexiei.

Asadar, alimentatia si atitudinea unei persoane sunt foarte importante si in stransa legatura. Fara sa ne alimentam nu putem avea un corp sanatos si nefiind sanatoase nu putem avea o atitudine buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.