Cand vine vorba de comunicare, cu totii am auzit ca barbatii provin de pe o planeta bogata in oxid de fier iar femeile sunt de pe o planeta care contina nori de acid sulfuric, deci barbatii si femeile sunt blestemati la o eternitate de neintelegeri si divorturi. De ce? Pentru ca, se pare, ca pe Marte daca spui ca esti bine, inseamna ca esti cu adevarat bine, in timp ce pe Venus sa spui ca esti bine este doar un cod pentru „Daca nu-ti dai seama ca mi-am scurtat bretonul cu jumatate de centimetru, inainte sa-ti spun eu, te voi injunghia cu un pila de unghii care a fost inmuiata in Ebola.”

Deci, femeilor le place sa vorbeasca, barbatii sa tina pentru ei. Dar asta e ridicol daca te gandesti putin la asta. La urma urmei, oamenii sunt animale sociale, deci daca femeile se pricep mai bine la comunicare, cum de-au ajuns sa fie sexul subjugat?

Ce spun oamenii de stiinta?

Zonele din creier responsabile pentru limbaj sunt cu pana la 17% mai mari in cazul femeilor, decat al barbatilor, facandu-le cei mai dotati armasari in ferma conversatiei. Nefiind multumite doar cu acea zona mai mare, creierul femeilor este bun si la multi-tasking, procesand limbajul in ambele emisfere, in timp ce barbatii participa la conversatii doar folosind partea dominanta a creierului. E ca si cum femeile ar transmite informatiile de la o parte a creierului la alta folosind fibra optica, in timp ce creierul barbatilor inca foloseste dial up-ul.

De unde diferenta? Nu se stie sigur, dar, datorita acestei diferente pot femeile sa inceapa sa vorbeasca mai repede decat barbatii in cazul unei operatii pe creier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *