Ingrijire la domiciliuIngrijire la domiciliu

Serviciul de ingrijire la domiciliu este obligatoriu in cazul unei parti importante din populatie care sufera de o serie de afectiuni de tipuri diferite, contribuind la marirea gradului de confort al pacientului. Aceasta se poate acorda in diferite circumstante, respectandu-se reglementarile legale.

Serviciile medicale de ingrijire la domiciliu se ofera de catre acei furnizori de servicii care se afla intr-o relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate. Reglementarile respective au fost prevazute in Legea cu numarul 95/2006. Medicii specialisti sau cei de familie sunt cei care trebuie sa recomande realizarea serviciilor de ingrijire medicala la domiciliu. Tot acestia sunt cei care stabilesc perioada in care asiguratul poate beneficia de tipul acesta de serviciu.

Acestea se ofera in cazul pacientilor invalizi, cu boli cronice ori terminale care au nevoie de un tratament ori de asistenta medicala. Ingrijirile medicale la domiciliu se acorda pacientilor care au performantele EGOC3 ori ECOG4. Primul caz se refera la un pacient care nu este capabil sa realizeze diferite activitati casnice, sta imobilizat la pat in peste 50% din timp si are nevoie de ajutor pentru igiena de baza. In al doilea caz, pacientul este imobilizat la pat complet si este dependent de alta persoana total pentru oferirea ingrijirilor de baza.

De obicei, aceasta ingrijire la domiciliu se recomanda cand pacientul doreste sa ramana la domiciliu, insa are nevoie de ingrijire care se nu poate asigura de catre membrii familiei sau de catre prieteni. Foarte multe persoane in varsta, mai nou, prefera sa traiasca independent, nu institutionalizati, alegand sa primeasca servicii de ingrijire la domiciliu, incepand cu momentul in care capacitatile lor fizice incep sa se diminueze. De asemenea, tinerii adulti care sunt invalizi sau in recuperare dupa diferite tipuri de afectiuni acute aleg de cele mai multe ori sa fie ingrijiti la domiciuliu, precum si copiii si adultii care au fost diagnosticati cu o boala terminala.

Serviciile medicale de ingrijiri la domiciliu includ o vama variata de actiuni care sunt corelate pentru nevoile pacientilor si au statusul de performanta ECOG. Printre acestea se numara masurarea parametrilor fiziologici, administrarea produselor medicamentoase (intramuscular, subcutanat, intradermic, intravenos, pe mucoase ori oral), recoltarea de catre produse biologice, ingrijirea plagilor simple si a celor suprainfectate, aplicarea plostii, a bazinetului si a condomului urinar, precum si evaluarea asiguratului. Astfel de produse se pot achizitiona de pe situri precum medisonica.ro.

Aceste servicii de ingrijire medicala in cadrul domiciliului pacientului sunt disponibile si de catre diferite institutii private, precum Caritas, Sanacas, Active Care, Fundatia Crucea Galbena sau Fundatia Poliana.

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *