Cat de grea ar fi viata noastra fara internet? Fara YouTube, Google, Facebook, Wikipedia, IMDB etc. Sigur, aceste situri nu au existat dintotdeauna, dupa cum nu a existat nici internetul. Insa existenta lor ne-au facut viata mult mai usoara.

Inainte de YouTube, trebuia sa stam toata ziua cu ochii pe posturile de televiziune pentru a vedea clipul nostru preferat. Iar daca ii trecea vremea sau nu devenea hit, erau sanse tot mai mici sa il revezi curand. Inainte de Facebook, trebuia sa pastrezi o agenda cu toate datele de nastere ale  prietenilor si colegilor, plus ca acum e mai usor sa ii arati lui X cum arata colega sau colegul sexi de la munca – era cam greu inainte sa ii faci o poza cu un motiv bun sau pe ascuns. Acum, cel mai probabil, colegul sau colega are Facebook, asa ca nu mai trebuie sa te chinui sa faci rost de o poza pentru mai tarziu. Trebuie doar sa ai grija sa nu-i dai like din greseala la o postare mai veche.

Inainte de Wikipedia, daca aveai o dilema, trebuia sa-ti intrebi cunoscutii. Si cu cat era mai grea intrebarea, cu atat trebuia sa cauti mai multe cunostinte care sa poata sa-ti raspunda. Inainte de IMDB, trebuia sa te bazezi pe recenziile criticilor din ziarul pe care il cumparai pentru a afla daca un film este bun sau nu. Acum, poti cauta toate recenziile unui film si sa vezi exact ce note a primit un film, pentru a-ti forma o idee generala inainte de a-l vedea – descarcat ilegal cel mai des, nu-i asa?

Insa si activitatea aceasta are partea ei buna. Astfel, suntem la curent cu ceea ce se intampla in restul lumii si nu mai e nevoie sa mai stam cateva luni pana la aparitia unui film in cinematografele romanesti sau a unui serial la televizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *