Dezvoltare personala, Educatie

Lectura din clasele primare

Lectura defineste cel mai bine nivelul de informatie la care se ajunge prin parcurgerea unor carti de specialitate, iar pentru cei mici reprezinta un mijloc de a-si dezvolta vocabularul, de a intelege mai corect limba romana, prin structura sa de vocabular si gramatica. Din acest motiv, lectura nu trebuie sa lipseasc la copiii inscrisi in ciclul primar al invatamantului, unde se formeaza si se pun bazele unei viitoare evolutii al propriului caracter.

Iata mai jos o lista cu cele mai importante lecturi pe care copilul vostru aflat in clasele primare trebuie sa le parcurga:

1.”Aminitiri din copilarie” de Ion Creanga, care dezvaluie o luma reala a personajului Nica pe parcursul anilor sai, o lume fermecata, cu jocuri potrivite copiilor de varsta lui, ideala de citit in vacante sau in timpul liber.

2.”Vrajitorul din Oz” de L. Frank Baum ilustreaza o poveste magica, pe taramuri magice, unde personaje precum Dorothy, Toto,  Omul de Tinichea, Sperietoarea de Ciori traverseaza pericole in speranta de a primi fiecare ceea ce ii lipseste.

3. „Ulita copilariei” de Ionel Teodoreanu relateaza devenirea copilului in om matur a personajului principal, aflat intr-un satuc linistit, unde nu este deranjat decat de carele cu boi care trec pe ulita.

4. „Alice in Tara Minunilor” de Lewis Carroll prezinta aventurile unei fetite in incercarea de a ajunge din nou spre casa de unde s-a pierdut, intalnindu-se cu diverse personaje care o vor ajuta sau nu pe parcurs.

5.”Cuvinte potrivite” de Tudor Arghezi – o serie de povestiri care ii vor incanta pe copii.

6. „Poezii” de St. O. Iosiv- poezii care il vor ajuta pe cei mici sa inteleaga adevarata lume a poeziilor, a farmecului din interiorul fiecareia, a emotiilor transpuse in versuri.

7.”Ciresarii” de Constantin Chirila relateaza povestea unui numar de 7 copii care locuiau pe strada Ciresului si care parcurg diferite aventuri periculoase pentru a ajunge la pestera. O poveste plina de suspans care merita citita.

8.”Colt Alb” de Jack London prezinta povestea a doi oameni curajosi care se afla in tinutul salbatic, precum si incercarile acestora de a face fata unor serii de aventuri, rezistand atacurilor lupilor, a intunericului, si a tinuturilor nemiloase.

9.”Cuore, inima de copil” de Edmondo de Amicis este o poveste de tip jurnal in care un copil de clasa a III a  din italia, scria in fiecare zi ce ganduri avea, ce simtea, pe unde se plimba.

Lectura placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *