Costinesti este o creatie relativ recenta, destinata tineretului. S-a dezvoltat la 40 km sud de Constanta, pe tarmul marii (in jurul lacului Costinesti) si dispune de o plaja desfasurata pe circa 5 km lungime si 100-200 m latime.

Este dotata cu bungalowuri, vile moderne, minihoteluri, precum si numeroase obiective culturale (teatru in aer liber, un cinematograf, discoteci, video-discoteca, ringuri de dans, numeroase terenuri de sport, amenajari pentru sporturi nautice pe lacul Costinesti, cofetarii, restaurante etc.)

Zona „Litoralul romanesc” se distinge prin frecventa unor localitati de mare rezonanta istorica, dintre care amintim: Histria (la 27 km nord de Constanta) – un centru incarcat de vestigii ale cetatii cu acelasi nume, practic cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei (sec. VII i.e.n.) si care conserva inca fragmente din zidul roman de aparare si din templul zeitei Afrodita; terme, bazilici civile si crestine, un cartier aristocratic, inscriptii etc. Adamclisi (62 km sud-vest de Constanta) conserva trei mari obiectivi turistice, de interes national, dar si regional european.

O regiune unica in Europa, care se remarca prin originalitatea si pitorescul sau, Delta Dunarii reprezinta, in primul rand, unul dintre putinele medii naturale intinse ale continentului european afectate mai putin de activitatea umana, una dintre cele mai importante zona umede din Europa care adaposteste si o fauna avicola bogata – aproape 300 de specii.

In afara de peisajul aparte si climatul foarte bland, o atractie deosebita o reprezinta si fauna piscicola.

Principalul punct de patrundere in delta si, totodata, cel mai important centru turistic al acesteia, este orasul Tulcea, desfasurat in amfiteatru pe malul drept al Dunarii si pe pantele nordice ale Dealurilor Tulcei, intemeiat pe locul unei vechi asezari trace, apoi getice, asezarea era, in trecut, un mic punct comercial folosit de negustorii din Histria pentru schimbul de produse cu localnicii. Mai tarziu, romanii au intemeiat asezarea civila Aegyssus, ale carei urme au fost identificate, iar mai tarziu, prin secolele XIII-XIV, genovezii stabilesc, pentru putin timp, un punct comercial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.