Limitat intre Capul Midia si Vama Veche, litoralul romanesc are o intindere totala de 245 de kilometri, fiind destinatia preferata a romanilor pentru a-si petrece vacanta. De-a lungul Drumului European E87 se afla statiunile, 15 la numar, care ofera turistilor mai mult de 250.000 de locuri de cazare. Statiunea cea mai mare si mai imporanta este, de departe, Mamaia, care se afla la nordul municipiului Constanta. Se mai remarca si Costinestiul, considerata „statiunea tineretului” si „statiunea stundetilor”, in mod traditional, chiar daca preturile au crescut considerabil in ultimii ani, precum si Vama Veche, la extrema litoralului, statiunea fiind cunoscuta pentru atmosfera ei „hippie”.

Mamaia este situata pe o fasie de pamant care separa lacul Siutghiol de Marea Neagra si dispune de cea mai mare capacitate de cazare. Aceasta este o statiune foarte dinamica, turistii fiind deja obisnuiti ca in fiecare an sa fie surprinsi aici cu ceva nou, fie ca vorbim de palmieri, Aqua Magic, carnaval, telegondola sau autobuze supraetajate.

Aceasta se remarca datorita latimii foarte mare a plajei, de 250 de metri, si datorita lungimii de mai mult de opt kilometri. Plaja dispune de nisip fin. Intrarea in apa este foarte lina, apa fiind foarte putin adanca la mal, adancindu-se treptat si mai greu ca in alte statiuni.

Din pacate, foarte multe parti ale plajei au fost concesionate, ceea ce inseamna ca au fost amenajate cu sezlonguri si umbrele, pe care turistii le pot utiliza contra cost; din fericire, mai exista si zone in care se poate merge, traditional, sa spun asa, cu prosopul, fara sa platesti nimic. Plaja sudica, cea dinspre municipiul Constanta este mai pietroasa si mai ingusta, plaja centrala este mai lata, aglomerata (aici se organizeaza cele mai multe evenimente), in timp ce plaja nordica este amenajata cel mai bine si dispune de cel mai bun nisip. Plajele dispun de salvamari care lucreaza zilnic intre orele dimineata si opt seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *