Lumea IT este una care se va afla mereu in starea de dezvoltare. De aceea probabil cei care au fost la conducerea companiilor care si-au facut un nume in aceasta industrie au ajuns sa fie printre cei mai bogati oameni din lume. In mod normal te gandesti ca averea acestora va ramane cu siguranta in familie, insa situatia nu sta chiar asa. Sunt multi oameni din IT care prefera sa isi doneze averile in scopuri caritabile decat sa isi lase banii copiilor.

Elon Musk – CEO Tesla

Tesla a devenit un nume mare in lumea tehnologiei. Elon Musk este CEO in cadrul Tesla in momentul de fata si este remunerat cu 1 dolar pe an, drept plata pentru munca sa in cadrul compnaiei. Desi acesta are 5 copii, o serie de gemeni si o serie de tripleti, acesta a donat o mare parte din averea sa in scopul dezvoltarii de energie regenerabila.

De asemenea Elon Musk a semnat The Giving Pledge in anul 2012 prin care se angajeaza sa doneze jumatate din averea sa in scopuri umanitare.

Larry Page- CEO Google

Spre deosebire de majoritatea celor care isi doneaza averile in scopuri umanitare, Page are o idee destul de diferita in privind averea sa. In martie acesta a spus ca decat sa ofere averea sa de miliarde de dolari copiilor sai, prefera sa ofere acesti bani antreprenorilor precum Elon Musk, unul din oamenii care are idei ce ar putea schimba lumea. Acesta a spus ca „Musk Vrea sa mearga pe Marte. Un tel admirabil. Avem foarte multi angajati la Google care au devenit destul de instariti. Lucram pentru ca dorim sa schimbam lumea si o facem un loc mai bun; in cazul in care compania la lucrezi este demna de timpul tau, de ce nu ar fi si banii la fel? Nu ne gandim la asta. As dori ca noi sa ii ajutam pe altii mai mult decat o facem in mod normal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.