Producatorul de masini de lux, Mercedes- Benz, pare a profita destul de mult de evenimentul care are loc la Salonul Auto de la Tokyo, asa ca isi prezinta noul concept de masina autonom, potrivit pentru tinerii iubitori de distractie sau pentru familiie cu mai multi membri.

Cunoascuta sub numele de „Vision Tokyo”, conceptul imaginat de cei de la Mercedes a uimit intreaga lume, mai ales pe cei pasionat de industria automobilelor. Conceputul este unul foarte surprinzator, din moment ce majoriatea oamenilor se asteptau ca Mercedes sa lanseze un concept de masina de tip sport care sa descrie viitoarele masini ale companiei. Dar, chiar daca este o masina de familie, conceptul minivan are un aspect futrist, caracterizat de tehnologie.

Vision Tokyo

Potrivit producatorilor, minivan-ul autonom Vision Tokyo este o masina concept luxoasa si cu aspect futurist, avand un design uimitor. In partea sa exterioara, atentia este atrasa din cauza usilor care se culiseaza cu deschidere dubla, vopsea mata care acopera pana si geamurile, blocuri optice alungite si o luneta care este programata sa proiecteze muzica ascultata la bordul masinii.

Asa cum era de asteptat, din moment ce minivan-ul este o masina autonoma- si deci, care se conduce singura-, pozitia scaunelor este una optima, astfel incat pasagerii sa poata interactiona mai bine intre ei. De asemenea, masina concept poate fi condusa si de un sofer real. Insa, cel mai uimitor lucru adus de cei de la Mercedes consta in sistemul de holograme 3D, care se gaseste la interior, pe mijlocul masinii. Minivan-ul este un hibrid intre masinile pe hidrogen si cele electrice, iar producatorii sustin ca are o autonomie de 980 km, din care 190 pot fi condusi in mod electric si cei 790 folosindu-se de propulsia pe hidrogen.

Inca nu se stie cu exactitate daca Vision Tokyo va deveni o realitate, dar daca ideea celor de la Mercedes se pune pe picioare, lumea va fi martora la o evolutie tehnologica uimitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *