Cu totii ne dorim sa avem o cariera infloritoare si care sa se dezvolte in continuu, prin urmare toti urmam cativa pasi necesari pentru a ne imbunatati performantele. Pentru ca CV-ul sa se diferentieze dintre altele in momentul in care se doreste o angajare, trebuie sa contina elemente unice. Munca in acelasi mediu ajunge sa te plafoneze, sa te faca sa gandesti limitat. Trebuie astfel sa ai in vedere optiuni multiple, una dintre acestea fiind si munca in strainatate.

Cu siguranta o miscare inteligenta pentru cariera, a munci in strainatate te poate ajuta sa te perfectionezi pe domeniul pe care activezi si vei invata de asemenea sa lucrezi intr-un alt mediu, intr-o alta conjunctura. Cateva dintre beneficiile de a te angaja in strainatate enumeram in continuare.

1. Iti formezi contacte si relatii la nivel international. Acesta ar fi unul dintre avantajele majore. Numele iti devine cunoscut la nivel global, pe masura ce ai intalniri cu colegi din alte filiale ale firmei multinationale in care ai ocazia sa lucrezi. Prin cresterea numarului de relatii si de contacte reusesti sa te dezvolti si mai usor in cariera.

2. Dupa cum am spus, lucrand in acelasi mediu ajungi sa te plafonezi uneori, insa lucrand in strainatate esti pus fata in fata cu alte standarde, cu un alt nivel de concurenta, astfel vei deprinde abilitati noi ce te vor ajuta pe partea de dezvoltare profesionala.

3. Un alt atu important ar fi faptul ca abilitatile de comunicare iti vor fi imbunatatite. Adesea comunicarea intampina o bariera: cea lingvistica. Lucrand insa intr-un mediu din strainatate te vei acomoda mai bine si vei reusi sa comunici mai eficient pe termen lung. Ai chiar ocazia de a invata o limba straina, sau a o perfectiona.

4. Cei carora le place sa calatoreasca mai cunosc un beneficiu: au ocazia sa vada locuri noi din lume. Pe langa marirea capacitatii de adaptare si provocarile care te ajuta sa rezisti mai bine stresului, ai si ocazia sa iti satisfaci pofta de a calatori si de a vedea locuri noi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *